Home / SLOVENSKO / Prezident Kiska prijal od skautov Betlehemské svetlo, postupne ho roznesú do miest na Slovensku

Prezident Kiska prijal od skautov Betlehemské svetlo, postupne ho roznesú do miest na Slovensku

BRATISLAVA 16. decembra (WebNoviny.sk) – Prezident SR Andrej Kiska v nedeľu krátko popoludní prijal od skautskej delegácie Betlehemské svetlo.

Zažiari aj na Lomnickom štíte

Ako ďalej agentúru SITA informoval koordinátor Betlehemského svetla Marián Suvák, súčasťou delegácie na čele s náčelníkom Slovenského skautingu Petrom Linekom boli skautky z Bratislavy, ktoré získali titul Družina roka 2018.

„Plamienok z Betlehema odovzdali skauti ľuďom počas slávnostnej svätej omše o 16:30 v kostole Najsvätejšieho Spasiteľa na Hlavnom námestí v Bratislave, kde bude rovnako ako vo väčšine slovenských kostolov k dispozícii pre verejnosť až do Vianoc,“ uviedol Suvák.

Počas posledného víkendu pred Vianocami, v sobotu 22. decembra, budú už od skorého rána skautské posádky roznášať svetlo vlakmi po celom Slovensku a doručia ho do viac ako 330 miest a obcí a všade tam, kde nie je vlakové spojenie. Betlehemské svetlo zažiari aj na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku, na Lomnickom štíte.

Prevzali ho od rakúských skautov

Betlehemské svetlo dievčatá a chlapci zo Slovenského skautingu postupne prinesú do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov, aby mohlo dotvárať atmosféru Vianoc. Na roznášaní Betlehemského svetla sa každý rok dobrovoľne zúčastňujú stovky skautov a ich počet neustále rastie.

Slovenskí skauti v sobotu vo večerných hodinách priviezli na Slovensko Betlehemské svetlo, ktoré prevzali od rakúskych skautov počas slávnostnej ceremónie v Linzi. V nedeľu ráno odovzdali svetlo počas svätej omše vo Svite poľským skautom a v Užhorode skautom z Ukrajiny.

Svetlo nesie posolstvo pokoja, lásky, mieru a jednoty – spoločných univerzálnych hodnôt vlastných ľuďom bez ohľadu na to, akého sú vierovyznania, ku ktorej cirkvi sa hlásia alebo či sú bez vyznania.

Viac k témam: Andrej Kiska, Betlehemské svetlo, prezident Slovenskej republiky, skauti
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska prijal od skautov Betlehemské svetlo, postupne ho roznesú do miest na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Klenot Karpát a jedinečné kúpele: Trenčianske Teplice chcú byť „Mestom bez dymu“

Toto kúpeľné mesto patrí k najstarším a najnavštevovanejším v našej krajine a aktuálne sa zameria na osvetu v oblasti fajčenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *