Home / EKONOMIKA / VIDEÁ: Vítajú MIGRANTOV. Niekedy ale Nemky aj ZNÁSILNIA. Integrácia však funguje

VIDEÁ: Vítajú MIGRANTOV. Niekedy ale Nemky aj ZNÁSILNIA. Integrácia však funguje

Prezident nemeckého Zväzu zamestnávateľov Ingo Kramer včera vyhlásil, že nemecká kancelárka Angela Merkel mala pravdu a že jej tvrdenie z roku 2015 ,,Zvládneme to!“ bolo správne.

Podľa prezidenta Ingo Kramera je integrácia utečencov v Nemecku oveľa úspešnejšia ako sa očakávalo. „Viac ako milión ľudí, ktorí prišli do Nemecka najmä od roku 2015, a dnes má takmer 400 000 prácu alebo sa učia,“ povedal Kramer v piatok v Augsburger Allgemeine.

Loading…

 

„Väčšina mladých migrantov, po jednom ročníku vyučovania, dokáže tak dobre študovať v nemčine, že môžu absolvovať odbornú prípravu,“ povedal Kramer. Prevažná väčšina pracujúcich utečencov pracuje a je začlenená do zamestnania podliehajúcich príspevkom na sociálne zabezpečenie.

„Mnohí migranti sa stali pilierom nemeckej ekonomiky,“ zdôraznil prezident Zväzu zamestnávateľov Ingo Kramer.

„Nemusíme sa báť prisťahovalectva, ale Nemci musia vidieť ľudí, ktorí k nám prichádzajú a pracujú tu ako obohacovanie,“ dodal prezident Kramer.

Väčšina stredne veľkých firiem nemeckých firiem stále hľadá zamestnancov a dúfajú, že plánovaný zákon o imigrácii veľkej koalície tomu napomôže.

„Rozhodne sa musíme pozrieť na migráciu viac striedmo než v minulosti,“ uviedol Kramer.

Nemecko musí aj naďalej zostať otvorenou spoločnosťou pripravenou prijímať zahraničných odborníkov. „Ak sa nám nepodarí, existuje riziko, že budeme hospodársky spadať, ako v deväťdesiatych rokoch,“ dodal na záver prezident Kramer.

Ďakujeme Jurgenovi za TIP a preklad.
V rámci objektivity spravodajstva je však potrebné uviesť, že nie všetci Nemci vnímajú migráciu pozitívne. Viac vo videu

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA – TU

Chcete nám pomôcť skvalitniť a zlepšiť DENNÍK POLITIKA? Chcete nám pomôcť informovať verejnosť NESTRANNE, SLOBODNE A NEZÁVISLE ešte lepšie?

Uvítame pomoc stálych prekladateľov (angličtina, francúzština, španielčina, ruština, nemčina, prípadne aj iné jazyky), tvorcov videí, grafikov, informačných analytikov, autorov článkov, programátorov, študentov žurnalistiky, novinárov, jazykových korektorov/korektorky, proste každého, kto chce nejakým rozumným spôsobom zlepšiť obsah DENNÍKA POLITIKA.

Ozvite sa nám na:

redakcia@dennikpolitika.sk

alebo na FB

spracered. und Jurgen

Zdroj info a foto: TU

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci zničili na fronte ruský systém Buk-M1, nestihol vypáliť ani jednu raketu

Ruský Buk-M1 sa pripravoval na fronte na odpálenie rakiet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *