Home / SVET / Video: V Stredočeskom kraji havaroval záchranársky vrtuľník, zavadil o konštrukciu ihriska

Video: V Stredočeskom kraji havaroval záchranársky vrtuľník, zavadil o konštrukciu ihriska

PRAHA 15. decembra (WebNoviny.sk) – Neďaleko mesta Dobříš v Stredočeskom kraji havaroval v sobotu nadránom záchranársky vrtuľník. Podľa informácií portálu iDNES.cz sa tak stalo pri pristávaní na miestnom ihrisku. Nikomu zo štvorčlennej posádky sa nič nestalo.

Na mieste zasahujú všetky zložky Integrovaného záchranného systému. Nehoda sa stala v obci Stará Huť, ktorá leží asi dva kilometre od Dobříša. K nehode podľa tlačovej hovorkyne pražskej záchrannej služby Jany Poštovej došlo pred piatou hodinou ráno. Vrtuľník letel k pacientovi, ktorého zrazil vlak. O mimoriadnej udalosti informovali České dráhy na Twitteri.

Pacienta, pre ktorého pôvodne záchranná služba letela, si prevzali do starostlivosti kolegovia zo stredných Čiech,“ povedala hovorkyňa. „Nikto z posádky nebol zranený,“ doplnila.

Havaroval vrtuľník Krištof 01. Štandardne je posádka obsadená štyrmi ľuďmi. Dvoma pilotami, jedným záchranárom a jedným lekárom. Hovorkyňa Policajného prezídia Eva Kropáčová iDNES.cz povedala, že stroj pri pristávaní zavadil vrtuľou o kovovú konštrukciu na miestnom futbalovom ihrisku. Okolnosti nehodu sú predmetom vyšetrovania.

Viac k témam: havária vrtuľníka
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: V Stredočeskom kraji havaroval záchranársky vrtuľník, zavadil o konštrukciu ihriska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *