Home / KULTÚRA / Hudba / Vo veku 81 rokov zomrela džezová speváčka Nancy Wilson

Vo veku 81 rokov zomrela džezová speváčka Nancy Wilson

BRATISLAVA 14. decembra (WebNoviny.sk) – Vo veku 81 rokov zomrela americká džezová speváčka Nancy Wilson. Naposledy vydýchla po dlhej chorobe v kalifornskej púštnej komunite Pioneertown neďaleko Národného parku Joshua Tree.

Smutnú správu potvrdila vo štvrtok v noci pre agentúru Associated Press jej manažérka Devra Hall Levy. Zanechala po sebe syna Kacyho Dennisa, dcéry Samanthu Burton a Sheryl Burton, sestry Karen Davis a Brendu Vann a tiež päť vnúčat.

Nancy Sue Wilson

Sa narodila 20. februára 1937 v Chillicothe v Ohiu ako prvá zo šiestich detí. Ako dievča spievala v kostole a rozhodla sa stať speváčkou. Na strednej škole vyhrala v talentovej súťaži, neskôr začala koncertovať a presťahovala sa do New Yorku.

V roku 1959 vydala prvý album Like in Love, pričom celkovo ponúkla viac ako 60 nahrávok. Medzi jej známe skladby patria napríklad (You Don’t Know) How Glad I Am či Guess Who I Saw Today.

Podarilo sa jej získať množstvo významných cien, ako napríklad tri Grammy, NAACP Image Award – Hall of Fame Award a od roku 1990 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Vyskúšala si aj herectvo a bojovala za občianske práva. Bola dva razy vydatá.

Viac k témam: Nancy Wilson, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo veku 81 rokov zomrela džezová speváčka Nancy Wilson © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *