Home / SVET / Sedemročné dievčatko zomrelo niekoľko hodín po umiestnení do väzby na mexickej hranici

Sedemročné dievčatko zomrelo niekoľko hodín po umiestnení do väzby na mexickej hranici

LAS CRUCES 14. decembra (WebNoviny.sk) – Sedemročné dievča, ktoré minulý týždeň spolu so svojím otcom prekročilo hranicu Mexika s USA, zomrelo po umiestnení do väzby americkej pohraničnej stráže. Informovali o tom federálne úrady.

Podľa správy denníka The Washington Post dievča zomrelo na dehydratáciu a šok viac než osem hodín po zatknutí príslušníkmi pohraničnej stráže pri Lordsburgu v štáte Nové Mexiko. Dievčatko pochádzalo z Guatemaly a cestovalo so skupinou 163 ľudí, ktorí sa vzdali pohraničníkom 6. decembra.

Nie je presne jasné, čo sa stalo dievčaťu počas ôsmich hodín predtým, než skolabovalo a museli ho previezť do nemocnice v meste El Paso. Úrad colnej a pohraničnej ochrany (CBP) v stanovisku uviedol, že dieťa údajne niekoľko dní nejedlo ani nepilo vodu.

Viac k témam: migranti, pohraničná stráž
Zdroj: Webnoviny.sk – Sedemročné dievčatko zomrelo niekoľko hodín po umiestnení do väzby na mexickej hranici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *