Home / šport / Hokej / Video: Tatarov Montreal strelil šesť gólov, vyhrala aj Černákova Tampa a Pánik asistoval

Video: Tatarov Montreal strelil šesť gólov, vyhrala aj Černákova Tampa a Pánik asistoval

MONTREAL 14. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejista Richard Pánik si pripísal asistenciu, ale Arizona podľahla domácemu Buffalu 1:3 vo štvrtkovom stretnutí NHL.

Dvadsaťsedemročný krídelník prihral na jediný gól svojho tímu Christianovi Fischerovi v 8. min, bol to preňho desiaty bod a štvrtá asistencia v aktuálnej sezóne. Buffalo zvíťazilo už druhýkrát po sebe po sérii piatich nezdarov. Pri zásahu na priebežných 2:0 asistoval Sam Reinhart, ktorý bodoval už v ôsmom zápase po sebe, čo je jeho kariérne maximum.

„Bol to vyrovnaný zápas. Nebolo jasné, ktorým smerom sa to bude vyvíjať, ale chlapci zobrali zodpovednosť do vlastných rúk, z čoho vyplynulo, že sa nám podarilo udržať vedenie 2:1 po dvoch tretinách. V záverečnej časti sme poistili víťazstvo ďalším gólom. Som hrdý na svojich zverencov,“ povedal podľa nhl.com tréner Sabres Phil Housley. „Prehrávame aj víťazíme ako tím. Opakovane robíme chyby, z ktorých pramenia góly v našej sieti,“ dodal kouč Arizony Rick Tocchet.

Šesť gólov Montrealu

Z víťazstva sa tešil Tomáš Tatar, ktorý síce nebodoval, ale Montreal triumfoval na domácom ľade nad Carolinou 6:4. Dvadsaťosemročný krídelník odohral 16:13 min a pripísal si jednu „plusku“.

Na súperovho brankára vyslal jednu strelu a pridal tri „hity“. Na štvrtom víťazstve Canadiens v sérii sa podieľal brankár Carey Price 27 úspešnými zákrokmi. „Je to veľký úspech. Rozhodla tretia tretina, keď sa nám podarilo strhnúť zápas v náš prospech,“ uviedol rodák z Vancouveru.

Triumf oslavoval aj obranca Erik Černák. Dvadsaťjedenročný bek odohral vyše 20 a pol minúty pri víťazstve Tampy Bay nad Torontom 4:1. Rodák z Košíc sa už tradične prezentoval až piatimi „bodyčekmi“, inkasoval menší trest za hrubosť, ale súper jeho vylúčenie nevyužil. Černák ohrozil súperovho brankára dvoma streleckými pokusmi.

Brankár Vasilevskij prvou hviezdou

Prvou hviezdou stretnutia dvoch najlepších tímov Východnej konferencie NHL sa stal ruský brankár Lightning Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 48 striel hostí.

Dvadsaťštyriročný gólman sa vrátil do bránkoviska Tampy Bay po tom, čo absentoval v ostatných 14 dueloch pre fraktúru ľavej nohy. Pri návrate vyrovnal klubový rekord v počte úspešných zákrokov, ktorý stanovil 19. januára 2014 Ben Bishop – proti Caroline vtedy chytil takisto 48 streleckých pokusov.

„Snažil som sa vydržať prvú a druhú tretinu. Toronto má veľmi dobrý tím a hrali výborne. Bol to pre nás dobrý test, chlapci v závere druhej tretiny strelili dôležité dva góly,“ vyhlásil rodák z Ťumeňa, odkiaľ pochádza aj slovenský biatlonová reprezentantka Anastasia Kuzminová.

Sumáre NHL

štvrtok

Buffalo – Arizona 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Mittelstadt (Sheary), 7. Skinner (Eichel, S. Reinhart), 47. Rodrigues – 8. Fischer (PÁNIK)
Richard Pánik (Arizona) 17:33 min, 0+1, 2 strely na bránku, 2 „hity“

Columbus – Los Angeles 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Góly: 6. Sedlák (Bjorkstrand, Wennberg), 11. Panarin (Dubois, Atkinson), 37. Panarin (S. Jones), 37. J. Anderson (N. Foligno, D. Savard) – 4. D. Brown (Iafallo)

Montreal – Carolina 6:4 (0:0, 2:1, 4:3)
Góly: 34. Peca (Chaput, Agostino), 37. Petry (Domi), 41. Gallagher (Danault), 45. Lehkonen (Danault, Agostino), 53. A. Shaw (S. Weber, Drouin), 59. Petry – 23. Svečnikov (Pesce, Slavin), 41. Svečnikov (J. Williams, Wallmark), 51. Slavin (Di Giuseppe), 56. Aho (T. Teräväinen, Pesce)
Tomáš Tatar (Montreal) 16:13 min, +1, 1 strela na bránku, 3 „hity“

Tampa Bay – Toronto 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Góly: 9. Cirelli (Callahan), 26. Kučerov (Hedman, J. T. Miller), 40. Killorn (Cirelli, J. T. Miller), 40. T. Johnson (Kučerov, Girardi) – 6. Kapanen
Erik Černák (Tampa Bay) 20:31 min, 2 trestné minúty, 2 strely na bránku, 5 „hitov“

Minnesota – Florida 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Góly: 16. Niederreiter (Suter, Dumba), 32. Niederreiter (Suter), 36. E. Staal (Mikael Granlund, Spurgeon), 42. Parise (Niederreiter, Suter), 44. Brodin (Spurgeon, Parise) – 3. Malgin (Weegar, Vatrano)

Nashville – Vancouver 4:3 po predĺžení (2:1, 1:0, 0:2 – 1:0)
Góly: 6. Hartman (Hamhuis), 9. Bonino (Sissons, Josi), 32. Järnkrok (Turris, Y. Weber), 64. Sissons (Bonino, Ekholm) – 16. Beagle (Markus Granlund), 56. Boeser (Edler, Pettersson), 60. Horvat (Goldobin, B. Hutton)

Winnipeg – Edmonton 5:4 po predĺžení (2:1, 1:3, 1:0 – 1:0)
Góly: 16. Perreault (Little, Morrissey), 17. Ehlers (Scheifele, Byfuglien), 22. Laine (Byfuglien, Little), 50. Scheifele (Wheeler, T. Myers), 61. Morrissey (Scheifele, Wheeler) – 11. Spooner (Draisaitl), 27. Nurse (Chiasson, McDavid), 38. Khaira (Puljujärvi, Nugent-Hopkins), 39. Chiasson (McDavid, Draisaitl)

San Jose – Dallas 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 37. Meier (Burns, Couture), 43. Meier (Couture, E. Karlsson), 48. J. Thornton (R. Šimek, Sörensen) – 24. Faksa (Honka, Ničuškin), 53. Heiskanen (Ja. Benn, Seguin)

Viac k témam: Erik Černák, NHL, Richard Pánik, tomáš tatar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tatarov Montreal strelil šesť gólov, vyhrala aj Černákova Tampa a Pánik asistoval © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *