Home / šport / Cyklistika / Cyklistický tím Sky príde o hlavného sponzora, úspešné zoskupenie založili v roku 2009

Cyklistický tím Sky príde o hlavného sponzora, úspešné zoskupenie založili v roku 2009

LONDÝN 14. decembra (WebNoviny.sk) – Britská telekomunikačná spoločnosť Sky oznámila, že spoluprácu s rovnomenným cyklistickým tímom z Veľkej Británie ukončí ku koncu roku 2019. Úspešné zoskupenie založili v roku 2009 a od sezóny 2010 vybojovali jazdci tohto družstva 322 víťazstiev.

Na pretekoch Grand Tour má Sky na svojom konte 8 prvenstiev v celkovom hodnotení, až šesť z nich zásluhou Christophera Frooma. „Team Sky bude pokračovať pod iným menom, ak sa nájde nový investor, ktorý nám poskytne financie na sezónu 2020,“ uvádza sa vo vyhlásení tímu.

Prvý britský víťaz Tour de France Brit Bradley Wiggins ukončil kariéru v decembri 2016 a založil si svoj vlastný tím. Jeho krajania Christopher Froome a Graint Thomas sú naďalej členmi mimoriadne úspešnej partie.

Thomas s novým kontraktom

Víťaz tohtoročnej edície „starej dámy“ Thomas v septembri podpísal nový trojročný kontrakt. Sľubné
výsledky mal v roku 2018 aj kolumbijský jazdec Egan Bernal, ktorý ukázal potenciál na možný triumf na pretekoch Grand Tour.

„Kým spoločnosť Sky pôjde vlastnou cestou na konci budúceho roka, náš tím je otvorený myšlienkam o budúcnosti a možnostiach spolupráce s novým partnerom, ak sa vyskytne vhodná príležitosť,“ povedal tímový riaditeľ David Brailsford a pokračoval: „Určite ešte nekončíme. Čaká nás ďalší vzrušujúci rok s mnohými pretekmi a my urobíme všetko pre to, aby Team Sky dosiahol v roku 2019, čo najviac víťazstiev.“

Na Tour de France kraľujú

Tím si pri svojom vzniku pred ôsmimi rokmi stanovil ako hlavnú ambíciu víťazstvo britského jazdca na Tour de France. Ich cieľ sa zdal ako veľmi ambiciózny, avšak nasledujúce roky priniesli dominantnosť Britov v čiernych dresoch. Ich jazdci triumfovali na „Starej dáme“ v šiestich z uplynulých siedmich ročníkov.

Napriek mnohým úspechom čelil Sky aj viacerým vyšetrovaniam zo strany Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) ohľadom možných porušení antidopingových pravidiel. Tím a jeho jazdci vytrvalo odmietajú počas celého vyšetrovania akékoľvek pochybenie. Informácie priniesol portál BBC.

Viac k témam: tím Sky, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Cyklistický tím Sky príde o hlavného sponzora, úspešné zoskupenie založili v roku 2009 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *