Home / SLOVENSKO / Ján lopatou takmer zabil Róberta, ide na šesť rokov do väzenia

Ján lopatou takmer zabil Róberta, ide na šesť rokov do väzenia

BANSKÁ BYSTRICA 12. decembra (WebNoviny.sk) – Trest šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne za zločin ublíženia na zdraví potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného Jána K. z obce Muľa v okrese Veľký Krtíš. V minulosti viackrát trestaný Ján K. sa v júni tohto roku pohádal a pobil s istým Róbertom a nakoniec ho ovalil po hlave lopatou.

Hádka s Róbertom

Incident sa stal 18. júna večer po 22. hodine v Muli po rodinnej oslave. Ján K. v podnapitom stave sa pohádal s Róbertom. Hádka vyvrcholila vzájomným fyzickým napadnutím, pri ktorom lietali päste a aktéri sa pritom dokonca váľali v priekope.

Po skončení bitky sedel Róbert na ceste a vtedy ho Ján K. udrel zozadu lopatou po hlave. Spôsobil mu otras mozgu, hlbokú tržnú ranu na temene a ďalšie zranenia, z ktorých sa Róbert liečil takmer mesiac. Podľa znalcov vzhľadom na intenzitu a spôsob útoku mohlo dôjsť k priamemu ohrozeniu Róbertovho života.

V minulosti trestaný aj za krádeže

Na prvostupňovom súde Ján K. vinu priznal. Súd prihliadol na priznanie, ale nemohol mu uložiť nižší trest vzhľadom na kriminálnu minulosť Jána K., ktorý bol trestaný už ako mladistvý prevažne za krádeže, ale aj za sexuálny zločin.

Ján K. sa odvolal, že trest je prísny a požadoval jeho zmiernenie aj vzhľadom na to, že má družku a dieťa, o ktoré sa nemá kto starať. Tvrdil, že v čase útoku na Róberta bol opitý a vlastne nevedel, čo robí.

Odvolací senát Jánovi K. nevyhovel a šesť rokov väzenia potvrdil. Podľa súdu pod vplyvom alkoholu bol J8n K. agresívny aj v minulosti a nepoučil sa. Svedčí o tom register jeho trestov, ktoré dostal už ako mladistvý. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac k témam: súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Ján lopatou takmer zabil Róberta, ide na šesť rokov do väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *