Home / SLOVENSKO / Úžerníčka Eva požičiavala na 50-percentný úrok, súd jej potvrdil trojročnú podmienku

Úžerníčka Eva požičiavala na 50-percentný úrok, súd jej potvrdil trojročnú podmienku

BANSKÁ BYSTRICA 12. decembra (WebNoviny.sk) – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici potvrdil trest vo výmere tri roky podmienečne za zločin úžery pre 49-ročnú Evu P. z obce Veľké Zlievce v okrese Veľký Krtíš.

Prokurátor požadoval nepodmienečný trest

Nevyhovel prokurátorovi, ktorý pre úžerníčku požadoval nepodmienečný trest. Eva P. sa na odvolacom konaní nezúčastnila, hoci predvolanie prevzala.

Podľa súdov Eva P. jeden rok do marca 2018 poskytovala trom sociálne odkázaným osobám pôžičky od desať do 50 eur za mesačný úrok 50 percent z poskytnutej sumy.

Získala najmenej 140 eur

Pritom Eva P. vedela, že ide o poberateľov sociálnych dávok a svojím konaním ťažila z ich núdze, aby sa sama obohatila. Požičiavaním na úžernícky úrok získala najmenej 140 eur. Tým spáchala zločin úžery po dlhší čas a na viacerých osobách.

Na súde vo Veľkom Krtíši Eva P. vinu priznala. Súd to akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť a uložil jej podmienečný trest so skúšobnou dobou na štyri roky a s probačným dohľadom nad jej správaním. Eva P. sa v skúšobnej dobe má podrobiť psychoterapii a nájsť si zamestnanie, alebo si ho preukázateľne hľadať.

Viac k témam: súdy, úžerník
Zdroj: Webnoviny.sk – Úžerníčka Eva požičiavala na 50-percentný úrok, súd jej potvrdil trojročnú podmienku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *