Home / šport / Futbal / Video: Guerreiro zariadil Dortmundu prvenstvo v skupine Ligy majstrov, v osemfinále aj Atlético

Video: Guerreiro zariadil Dortmundu prvenstvo v skupine Ligy majstrov, v osemfinále aj Atlético

MADRID / DORTMUND 12. decembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti Borussie Dortmund sa vďaka víťazstvu 2:0 na trávniku AS Monako stali víťazmi A-skupiny Ligy majstrov so ziskom trinástich bodov po šiestich kolách.

Rovnaký počet bodov síce nazbieralo aj druhé Atlético Madrid, avšak o prvenstve pre nemecké mužstvo rozhodlo lepšie skóre zo vzájomných zápasov (výhra 4:0 doma, prehra 0:2 vonku).

„Čierna séria“ Monaka v pohárovej Európe

„Žlto-čierni“ nastúpili v Monaku bez viacerých tradičných opôr a šancu dostali predovšetkým mladší hráči. Tento ťah sa koučovi Lucienovi Favremu vydaril, keďže o triumf jeho zverencov sa postaral dvomi gólmi Raphael Guerreiro.

So štyrmi gólmi je momentálne najlepším strelcom spomedzi portugalských futbalistov v LM, viac gólov ako 24-ročný hráč z kraja zálohy Dortmundu dosiahli iba šesťgóloví strelci Lionel Messi a Robert Lewandowski, resp. päťgóloví zakončovatelia Edin Džeko, Neymar a Moussa Marega.

„Tréner sa podujal na rotáciu tímu a ukázali sme, že máme fantastických hráčov. Tí, ktorí nehrávajú pravidelne, predviedli pred očami všetkých, že chcú tím dotiahnuť čo najďalej,“ vyjadril sa Guerreiro pre portál uefa.com a vzápätí skromne doplnil: „Možno mám aktuálne najviac gólov spomedzi portugalských hráčov, avšak viem, že Cristiano Ronaldo ma časom predbehne. Je predsa najlepším hráčom na svete.“

Monako nevyhralo už 14 zápasov v európskych pohároch v sérii. V tabuľke A-skupiny skončilo na poslednom mieste so ziskom jedného bodu. Naposledy predtým sa dočkali jeho hráči víťazstva v LM práve proti utorňajšiemu súperovi z Dortmundu, a to vo štvrťfinálovej odvete v sezóne 2016/2017 (3:1).

„Bol to nesmierne náročný zápas pre každého z nás proti lídrovi I. bundesligy. V tejto súťaži sme nezvíťazili už takmer dva roky. Teraz sa však sústredíme na iné ciele. Chceme si vylepšiť tabuľkovú pozíciu v najvyššej domácej súťaži,“ konštatoval po stretnutí tréner mužstva zo Stade Louis II Thierry Henry.

Bezgólová remíza Atlética s FC Bruggy

Favorizované Atlético malo pred posledným 6. kolom náskok dvoch bodov pred Borussiou, napriek tomu si v tabuľke neudržalo prvú priečku.

Na pôde belgického tímu Club Bruggy uhralo len chudobnú remízu 0:0, ktorá bola pre „Los Colchoneros“ desiatou od sezóny 2013/14. Žiaden iný účastník Ligy majstrov nemá odvtedy na konte toľko bezgólových remíz ako zverenci Diega Simeoneho.

Hráči Atletica v druhom polčase ani raz nevystrelili do priestoru bránky súpera a celkovo ohrozili Belgičanov iba tri razy počas zápasu. Gólovo sa nepresadil ani hviezdny Antoine Griezmann, ktorého gólové suchoty v LM na ihriskách súperov trvajú od februára 2017. Pritom v tomto ročníku LM strelil už štyri góly.

„Viem, že moji hráči dali do zápasu všetko, skrátka sme nedokázali zvíťaziť. Najmä druhý polčas bol nesmierne vyrovnaný. Teraz si musíme počkať, koho nám v osemfinále určí žreb, prejsť musíme cez každého,“ vyjadril sa po stretnutí Simeone podľa uefa.com.

Pre belgický tím išlo o štvrtý zápas v sérii bez prehry. Outsider skupiny svojimi výkonmi prekvapil všetkých a po tom, čo v A-skupine nazbieral 6 bodov a umiestnil sa na tretej priečke, v novom roku bude pokračovať v Európskej lige. „Ukázali sme svetu, že aj malý klub dokáže uhrať vynikajúce výsledky proti veľkým tímom. Bezgólová remíza proti mužstvu, v ktorom figurujú Griezmann, Saúl či Koke je pre nás ako zo sna,“ povedal kouč Club Bruggy Ivan Leko.

Viac k témam: AS Monako, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, FC Bruggy, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Guerreiro zariadil Dortmundu prvenstvo v skupine Ligy majstrov, v osemfinále aj Atlético © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *