Home / šport / Hokej / Ramsay stále hľadá ideálne zloženie slovenskej reprezentácie, aj vo Švajčiarsku vyskúša novicov

Ramsay stále hľadá ideálne zloženie slovenskej reprezentácie, aj vo Švajčiarsku vyskúša novicov

BRATISLAVA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenských hokejových reprezentantov čakajú v závere pracovného týždňa posledné dva súťažné zápasy v kalendárnom roku 2018.

Na Švajčiarskom pohári v Luzerne nastúpia vo štvrtok o 16:15 h proti olympijskému tímu Ruska a o deň neskôr ich čaká konfrontácia s domácim mužstvom alebo Rakúskom. Turnaj bude pre Slovákov prípravou na májový svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v Bratislave a v Košiciach.

Hľadania ideálneho kádra

Tréner Craig Ramsay pokračuje v hľadaní ideálneho zloženia národného tímu a na podujatí vo Švajčiarsku vyskúša opäť niektorých nových hokejistov, ktorí majú minimálne skúsenosti s reprezentáciou.

„Teším sa, že tu máme niektorých nových hráčov, s ktorými sme zatiaľ nemali možnosť pracovať a niektorých navrátilcov. Snažíme sa vytvoriť dobrý kolektív, aj keď to, samozrejme, nie je jednoduché, ak pracujete s takou veľkou skupinou hráčov,“ povedal 67-ročný kanadský kouč, ktorý priznal, že časté obmeny kádra mu spôsobujú menšie ťažkosti.

„Vždy je pre mňa jednoduchšie pracovať s hráčmi, ktorí už boli v reprezentácii, pretože im nemusíme vysvetľovať veci týkajúce sa herného systému. Vo všeobecnosti však platí, že chceme hrať rýchlo, tvrdo a vo vysokej intenzite.“

Nejasný program Slovákov v Luzerne

Systém turnaja v Luzerne spôsobil to, že Slováci zatiaľ nepoznajú svoj presný program. Isté je len to, že vo štvrtok nastúpia proti ruským hokejistom. Až výsledok tohto duelu a rezultát večerného súboja medzi Švajčiarskom a Rakúskom určia, kedy a proti komu sa slovenskí reprezentanti postavia v piatok.

„Rusi sú náročným súperom bez ohľadu na to, v akom zložení nastúpia. Sú silní s pukom na hokejkách a našim cieľom je, aby sme im ho zbytočne ľahko neodovzdali. Potrebujeme proti nim hrať tvrdo, ale zároveň sa musíme vyhýbať vylúčeniam, pretože proti takému tímu nemôžeme hrať často v oslabení. Potrebujeme zostať koncentrovaní celých šesťdesiat minút aj v tom prípade, že by sa duel vyvíjal zle. Je to vec, na ktorej pracujeme, pretože nemôžeme hrať iba štyridsať minút,“ vysvetlil Ramsay.

V roku 2018 zatiaľ 11 výhier a 12 prehier

Skúsený kouč vedie slovenský národný tím od začiatku sezóny 2017/2018 a počas aktuálneho kalendárneho roka absolvoval s mužstvom 23 zápasov vrátane stretnutí na olympijskom turnaji v Pjongčangu a na MS v Dánsku. Zatiaľ má negatívnu bilanciu 11 víťazstiev a 12 prehier, no v prípade celkového triumfu na Švajčiarskom pohári ju môže Ramsay otočiť vo svoj prospech.

„S doterajším pôsobením v roku 2018 som spokojný, ale je jasné, že sme mohli dosiahnuť aj lepšie výsledky. Vždy chcem so svojím tímom zvíťaziť. Podstatný je však aj herný prejav. Chceme hrať rýchlo a vo vysokom tempe. Potrebujeme, aby hráči pochopili to, že je podstatné kontrolovať puk, pretože potom môžu strieľať, dávať góly a meniť momentum zápasu,“ dodal bývalý dlhoročný útočník Buffala Sabres v NHL.

Viac k témam: Craig Ramsay, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ramsay stále hľadá ideálne zloženie slovenskej reprezentácie, aj vo Švajčiarsku vyskúša novicov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *