Home / šport / Ostatné športy / Američan so slovenskými koreňmi si užíva metropolu Katalánska, patrí medzi opory FC Barcelona Lassa

Američan so slovenskými koreňmi si užíva metropolu Katalánska, patrí medzi opory FC Barcelona Lassa

BARCELONA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Po hádzanárovi Martinovi Straňovskom je basketbalista Kyle Kuric ďalším Slovákom, ktorý pôsobí v slávnej španielskej organizácii FC Barcelona.

Straňovský hral za Kataláncov v rokoch 2012 až 2014, po štvorročnej pauze bez slovenského zastúpenia je 29-ročný Kuric ďalším „blaugranas“. V tíme FC Barcelona Lassa sa už udomácnil a patrí medzi najvýraznejšie opory klubu. Pravdou je, že sa narodil v USA, no má slovenské korene aj pas, takže reprezentuje Slovensko.

„Zatiaľ mi to v Barcelone ide veľmi dobre. Snažím sa dávať do toho maximum. V Eurolige sme nazbierali niekoľko prehier v zápasoch, v ktorých sme predviedli dobré výkony. Usilujeme sa hrať tímovo a aj keď nám to niekedy nevyjde, tak z toho nepoľavujeme,“ povedal Kyle Kuric v rozhovore pre agentúru SITA v nedeľu večer po domácom ligovom triumfe nad Tenerife (77:73).

Tréner Pešič s jubilejným triumfom

Americký rodák so slovenskými koreňmi počas vyše 21 minút na palubovke zaznamenal osem bodov (z toho dve trojky). Nebolo to síce najviac spomedzi všetkých hráčov, ale v hodnotení +/- bol s číslom 12 najlepší na palubovke.

Vo vyše sedemtisícovom Palau Blaugraňa bola výborná atmosféra, skúsený srbský tréner Svetislav Pešič zavŕšil víťazstvom druhú stovku odkoučovaných zápasov za Barcelonu.

Jeho zverenci sú s bilanciou 10 víťazstiev – 1 prehra na čele tabuľky ACB ligy. „Počas stretnutia sme si vypracovali pohodlný náskok a v závere sme si ho ustrážili,“ poznamenal k súboju proti Tenerife reprezentant SR.

Tri sezóny v Herbalife Gran Canaria

Kanárske ostrovy mu nie sú basketbalovo cudzie. V minulosti absolvoval tri sezóny vo farbách klubu Herbalife Gran Canaria (2014-2017). Na španielske palubovky sa aktuálne vrátil po sezóne strávenej v Zenite Petrohrad.

V metropole Katalánska je spolu s rodinkou, manželkou a tromi deťmi, spokojný. Teší ho aj to, že mu sezónu nekomplikujú choroby a zranenia. „V tomto smere je všetko v poriadku a budem rád, ak mi to vydrží,“ pokračoval Kyle Kuric.

V Barcelone je už niekoľko mesiacov, a tak si našiel aj niekoľko obľúbených zákutí. „Ide o reštaurácie alebo miesta, kam si môžeme ísť oddýchnuť celá rodina aj s deťmi. V Barcelone sa nám páči. Je fajn byť späť v Španielsku, keďže s jazykom problém nemám. Španielsko je krásne a sme šťastní, že sme tu,“ vyhlásil s úsmevom.

Nastúpi ešte v drese Slovenska?

Pri debate s Kuricom nemožno obísť ani tému slovenského basketbalu. V reprezentácii doteraz absolvoval tri súťažné zápasy a je otázne, kedy a či vôbec ešte nastúpi v drese národného tímu SR.

„Aktuálne nie som v kontakte s nikým, s kým by som sa bavil o dianí v slovenskom basketbale a o tom, kedy najbližšie bude hrať reprezentácia. Je to aktuálne trochu náročnejšie, keďže na klubovej úrovni mám poriadne nabitý program. Okrem domácej ligy totiž pôsobíme aj v Eurolige, takže aj v prípade prípravných duelov národného tímu by som nemohol ísť hrať. Taká je teda situácia,“ rozhovoril sa pre SITA Kuric.

Vzápätí doplnil, že o reprezentačnej budúcnosti budú rozhodovať aj iné okolnosti. „Teraz sa k tomu príliš nemôžem vyjadriť. Ako som hovoril, je veľmi náročné premýšľať týmto smerom, ak pôsobím v euroligovom tíme,“ dodal.

Viac k témam: FC Barcelona Lassa, Kyle Kuric
Zdroj: Webnoviny.sk – Američan so slovenskými koreňmi si užíva metropolu Katalánska, patrí medzi opory FC Barcelona Lassa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *