Home / SLOVENSKO / Vodič Dacie sa v Čečejovciach čelne zrazil s Volkswagenom, zomrel spolujazdec

Vodič Dacie sa v Čečejovciach čelne zrazil s Volkswagenom, zomrel spolujazdec

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – V piatok krátko pred polnocou došlo medzi košickou mestskou časťou Šaca a obcou Čečejovce v blízkosti priemyselného parku k dopravnej nehode s tragickými následkami.

Zranenia nezlučiteľné so životom

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, na rovnom úseku cesty, smerujúcom na obec Čečejovce, prešiel 33-ročný vodič s osobným motorovým vozidlom značky Dacia Logan do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim vozidlom značky VW Golf.

„Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel 28-ročný spolujazdec z vozidla Dacia Logan zranenia nezlučiteľné so životom, vodič tohto vozidla utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia štyri týždne. Zranenia vodiča vozidla VW si vyžiadali jednorazové ošetrenie,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že dychová skúška oboch vodičov vozidiel bola negatívna.

Okolnosti vyšetrujú

Celková predbežná škoda bola vyčíslená na 4 500 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. „Treba si uvedomiť, že v takomto počasí nie je možné jazdiť tak, ako v letnom období! Zbytočne nehazardujte a neriskujte predbiehaním. Znížte rýchlosť a zvýšte vzdialenosť medzi vozidlami. Tiež sa plne venujte vedeniu vozidla a sledujte situáciu v cestnej premávke,“ upozorňuje polícia.

Viac k témam: dopravná nehoda, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodič Dacie sa v Čečejovciach čelne zrazil s Volkswagenom, zomrel spolujazdec © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Keď nie vláda, posielame my. Slováci v priebehu 41 hodín vyzbierali viac ako milión eur na muníciu pre Ukrajinu (video)

Informovalo o tom občianske združenie Mier Ukrajine s tým, že zbierka pokračuje aj naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *