Home / SLOVENSKO / Horské priechody Donovaly a Šturec uzatvorili pre nákladné vozidlá, meteorológovia vydali výstrahu

Horské priechody Donovaly a Šturec uzatvorili pre nákladné vozidlá, meteorológovia vydali výstrahu

aktualizované 8. decembra, 11:02

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Operačné stredisko KR PZ Banská Bystrica upozorňuje, že horské priechody Donovaly a Šturec sú pre nákladné vozidlá nad desať metrov uzatvorený z dôvodu hustého sneženia.

Podľa meteorológov výstraha 1. stupňa pred poľadovicou platí pre Trenčiansky, Košický a Prešovský kraj do 12:00.

Vietor na horách

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje aj pre vetrom na horách v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Výstraha prvé stupňa platí do 13:00.

Na hrebeňoch hôr nad pásmom lesa miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo rýchlosť 30 – 37 m/s (110 – 135 km/h). Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

Potenciálne nebezpečenstvo

Výstrahu pred poľadovicou, ktorá už platí aj pre Banskobystrický a Žilinský kraj, SHMÚ predĺžil do nedele do 12:00. V týchto piatich okresoch sa tvorba poľadovice očakáva miestami.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ varujú meteorológovia.

Viac k témam: Donovaly, počasie, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav, sneh, Šturec
Zdroj: Webnoviny.sk – Horské priechody Donovaly a Šturec uzatvorili pre nákladné vozidlá, meteorológovia vydali výstrahu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šutaj Eštok o zmene v policajnej inšpekcii: Odteraz sa bude vyšetrovať bez krytia vlastných zadkov a čurillovcov (video)

Šéf policajnej inšpekcie tiež informoval, že opätovne zaviedol odbory tak, ako tomu bolo kedysi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *