Home / šport / Ostatné športy / Vonnová bude chýbať vo víkendovom super G v St. Moritzi, napriek zraneniu tréningy nevynechá

Vonnová bude chýbať vo víkendovom super G v St. Moritzi, napriek zraneniu tréningy nevynechá

ST. MORITZ 7. decembra (WebNoviny.sk) – Americká zjazdárka Lindsey Vonnová sa ešte nestihla naplno zotaviť zo zranení a nepredstaví sa vo víkendovom super G v rámci Svetového pohára v švajčiarskom St. Moritzi. Dvojnásobná majsterka sveta utrpela pred dvoma týždňami počas tréningu zranenie kolena.

„Aj keď nedávne vyšetrenia dopadli pozitívne, stále potrebujem viac času, aby som sa dostala do formy,“ uviedla Vonnová, ktorú citoval portál ORF. „Cítim sa dobre a trénujem tak tvrdo, ako sa len dá. Nevrátim sa, kým nebudem cítiť, že môžem zvíťaziť,“ dodala držiteľka štyroch veľkých glóbusov za celkový triumf v SP.

Tridsaťštyriročná Vonnová je s 82 víťaznými pretekmi vo Svetovom pohári historickou rekordérkou medzi ženami. Absolútnym rekordérom je Ingemar Stenmark s 86 víťazstvami a práve túžba predstihnúť legendárneho Švéda prinútila Vonnovú predĺžiť si kariéru ešte o jednu sezónu.

Pôvodne chcela skončiť po februárových ZOH 2018 v Pjongčangu, kde vybojovala bronz v zjazde. V kráľovskej disciplíne je olympijskou šampiónkou z olympijských hier vo Vancouveri z roku 2010.

Viac k témam: Lindsey Vonnova, super G, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vonnová bude chýbať vo víkendovom super G v St. Moritzi, napriek zraneniu tréningy nevynechá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *