Home / KULTÚRA / Divadlo / Na Terase slávy pribudnú mená divadelných hercov Božidary Turzonovovej a Pavla Zedníčka

Na Terase slávy pribudnú mená divadelných hercov Božidary Turzonovovej a Pavla Zedníčka

MYJAVA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Na Terase slávy Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave pribudnú v sobotu pamätné tabuľky ďalších dvoch osobností zo sveta divadla.

Počas slávnostného ceremoniálu si svoju tabuľku o 16:00 odhalí herečka Božidara Turzonovová, o dve hodiny neskôr jej český kolega Pavel Zedníček. Slávnosť je súčasťou tradičného myjavského divadelného festivalu Vianoce v divadle. Jeho tohtoročným prezidentom je herec Marián Labuda.

Vystúpi aj divadlo Astorka Korzo ´90

Prehliadka umenia slovenských a českých divadelníkov Vianoce v divadle ponúka divákom v Myjave od štvrtka až do nedele divadelné predstavenia profesionálnych aj amatérskych súborov.

V priebehu dnešného dňa to bude napríklad divadlo Yarmat z Dolných Orešian s hrou Smrteľníci a divadlo Astorka Korzo ´90 z Bratislavy s Mariánom Labudom, Jurajom Kemkom, Zuzanou Kronerovou, Zitou Furkovou a ďalšími v predstavení Lásky jednej plavovlásky.

Súčasťou festivalu budú aj koncerty kapiel

V sobotu dopoludnia na Námestí M. R. Štefánika vystúpi Záhorácke divadlo zo Senice s Farmárom Dodom Nešikom, popoludní sa koná na Terase slávy udeľovanie ocenení osobnostiam za prínos v kultúre a o 19:00 v Kultúrnom dome Samka Dudíka vystúpi Divadlo Kalich z Prahy s hrou Pro tebe cokoliv.

15. ročník divadelného sviatku Vianoce v divadle uzatvoria v nedeľu Celkom malé divadlo zo Starého Tekova s kabaretom Manželská poradňa a Záhorácke divadlo zo Senice so Svatojánskymi drímotami. Súčasťou festivalu budú aj koncerty kapiel Funny Fellows a Vrbovskí víťazi.

Viac k témam: Božidara Turzonovová, Marián Labuda, Pavel Zedníček, Terasa slávy
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Terase slávy pribudnú mená divadelných hercov Božidary Turzonovovej a Pavla Zedníčka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Asociácia súčasného divadla oznámila nominácie na ocenenia 26. ročníka Divadelných ocenení sezóny – Dosky 2023

Dosky sú ocenením tvorivých činov v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku vo všetkých žánroch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *