Home / SLOVENSKO / Prezident Kiska hrá pri Lajčákovi Cirkus Humberto, vyhlásil Fico

Prezident Kiska hrá pri Lajčákovi Cirkus Humberto, vyhlásil Fico

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda koaličnej strany Smer-SD Robert Fico nevylúčil, že kandidát strany na post prezidenta bude známy už v sobotu, na plánovanom sneme.

Uviedol to v relácii TV Pravda Ide o Pravdu, kde okrem iného označil správanie sa prezidenta Andreja Kisku v prípade demisie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka za Cirkus Humberto. Podľa Fica môže prezident demisiu iba prijať.

„Situácia, predovšetkým vďaka pánovi prezidentovi, je už nedôstojná. Chcem mu oznámiť, že hrá Cirkus Humberto, pretože prezident nemá v takejto situácii žiadne oprávnenie. Prezident, ak raz dostane demisiu, tak tú môže tak akurát zobrať na vedomie. Nechápem, o akom čase hovorí a čo chce riešiť. Jediný, kto môže povedať, či chce pracovať alebo nechce pracovať, je Miroslav Lajčák,“ povedal v relácii Fico.

Predseda Smeru nevylúčil, že oznámia po sneme meno kandidáta na prezidenta, ale iba s jeho súhlasom. V prípade, že sa tak nestane, strana predstaví svojho kandidáta najneskôr začiatkom februára budúceho roka. Podľa informácií denníka Pravda to má byť práve súčasný šéf rezortu zahraničia Miroslav Lajčák. Ten v minulosti viackrát zopakoval, že nemá o kandidatúru záujem.

Viac k témam: Andrej Kiska, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Miroslav Lajčák, Peter Pellegrini, premiér Slovenskej republiky, prezident Slovenskej republiky, Robert Fico, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska hrá pri Lajčákovi Cirkus Humberto, vyhlásil Fico © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *