Home / SLOVENSKO / Kaliňák sa chce súdiť s prezidentom Kiskom pre jeho výroky v kauze údajného únosu Vietnamca

Kaliňák sa chce súdiť s prezidentom Kiskom pre jeho výroky v kauze údajného únosu Vietnamca

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Exminister vnútra Robert Kaliňák vo štvrtok na tlačovej besede označil kauzu únosu vietnamského občana Trinh Xuan Thanha z Nemecka cez Slovensko použitím vládneho špieciálu s vedomím slovenských orgánov za vymyslené obvinenie a lživý článok.

Vyzval médiá aj opozíciu, aby sa ospravedlnili civilným pracovníkom ministerstva vnútra. Prezidentovi Andrejovi Kiskovi vyčítal, že hovoril o zneužití moci. Zároveň avizoval, že podnikne právne kroky.

Za prípad mal vziať hotelový komplex

„Napríklad aj v prípade pána prezidenta Kisku, ktorý povedal, že došlo k zneužitiu štátnej moci. V kuloároch rozprával, že som za tento prípad zobral hotelový komplex. Sú na to svedkovia, ktorí určite radi budú svedčiť pred slovenským súdom. Prezidenta chráni imunita, ale nie v občiansko-právnom konaní. Budem rád, keď sa s ním budem môcť stretnúť pred súdom,“ povedal vo štvrtok Kaliňák. Okrem toho kritizoval krok predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča, že zakázal konšpiračné médiá v knižniciach v kraji.

Kaliňák na tlačovke čelil aj otázke, prečo klamal Poliakom v tom, že na palube lietadla, ktoré letelo do Moskvy aj ponad Poľsko, sedel on, keď tam nebol.

Pochybnosti nie sú

Tvrdí, že neklamal, hoci ministerstvo zahraničných vecí pred časom zverejnilo, že Poliaci povolili prelet až po tom, čo v žiadosti ministerstvo vnútra uviedlo, že delegáciu vedie vtedajší minister vnútra Kaliňák. Na protesty novinárov, že v prípade, ktorý ešte stále môže preveriť generálna prokuratúra, sú pochybnosti, Kaliňák povedal, že nie sú.

Žiadny politik sa podľa neho aktívne na únose nepodieľal, ale pripustil, že Slovensko mohli Vietnamci oklamať. On tomu však neverí. Neverí, že by mu jeho kolega z očí do očí klamal.

Viac k témam: Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky, Robert Kaliňák, únos Vietnamca
Zdroj: Webnoviny.sk – Kaliňák sa chce súdiť s prezidentom Kiskom pre jeho výroky v kauze údajného únosu Vietnamca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *