Home / SLOVENSKO / Šéf českej snemovne Radek Vondráček vystúpil v slovenskom parlamente

Šéf českej snemovne Radek Vondráček vystúpil v slovenskom parlamente

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček ďakuje Slovákom, že československú vzájomnosť zachovali aj po rozdelení spoločnej republiky. Vondráček vystúpil v NR SR, pričom prejav prednášal v češtine, no jeho záver predniesol v slovenčine. „Cítim sa tu ako doma,“ uviedol.

Podľa Vondráčka naše národy zažívajú najšťastnejšie a najúspešnejšie obdobie svojej histórie, aj keď to v médiách tak nevyzerá. „Naše vzťahy sú najlepšie, ako kedy boli,“ konštatoval s tým, že pri hľadaní počiatku vzťahov Slovákov a Čechov sa treba vrátiť až do obdobia Veľkej Moravy.

„V politike sú dôležité symboly. Teraz mám na mysli tri Svätoplukove prúty,“ povedal. „Úzko spolupracujeme. Sloboda a spolupráca sú zmyslom našich spoločných dejín. Musíme držať pri sebe, aby nás žiadny nepriateľ nezlomil,“ vyhlásil Vondráček.

Niektoré príklady z čias rozdeľovania spoločného štátu by mohli byť podľa Vondráčka príkladom pre brexit. „Zachovať to dobré. Sme si najbližší. Prispievame k stabilite strednej Európy a tým aj celej EÚ. Máme viac hlasov, ako keby sme boli Československo,“ povedal.

Viac k témam: český parlament, Národná rada SR, Radek Vondráček
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf českej snemovne Radek Vondráček vystúpil v slovenskom parlamente © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *