Home / SLOVENSKO / Danko sa vyjadril k vyhosteniu ruského diplomata, ktorý mal byť podľa Pellegriniho špiónom

Danko sa vyjadril k vyhosteniu ruského diplomata, ktorý mal byť podľa Pellegriniho špiónom

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odmieta komentovať situáciu okolo vyhostenia diplomatického pracovníka úradu pridelenca obrany Veľvyslanectva Ruskej federácie, o ktorej má veľmi málo vedomostí. Uviedol to v štvrtok na tlačovej besede s tým, že existuje vyhostenie tichou cestou, oficiálnou cestou.

Na malé národy kašlú

„Keď sa pozriete na históriu vyhostenia, či diplomati z východu či zo západu, je to bežná rutina v rámci vzťahov. Len prosím, skúste ukázať pozitíva ľuďom aj na západ, aj na východ. My tu nie sme malý štát na to, aby sme hodnotili, či je lepší Ukrajinec, Rus, Američan. Na také malé národy ako my, s prepáčením, vo svete kašlú. A potom to vyzerá komicky, keď sa ako mravec postavíme k slonovi a kričíme, že ten je zlý a ten je dobrý,“ vyhlásil Danko.

Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček si myslí, že Slovenská republika je suverénny štát a tak má právo na svoje rozhodnutia. „Ak vznikne nejaký problém a je riešením vyhostenie, tak to urobí,“ uviedol.

Vyhlásený za personu non grata

Na základe informácií Vojenského spravodajstva Slovensko 22. novembra vyhostilo diplomatického pracovníka úradu pridelenca obrany Veľvyslanectva Ruskej federácie. Informoval o tom premiér Peter Pellegrini s tým, že tento pracovník bol vyhlásený za personu non grata.

„Vykonával rozviedne aktivity voči záujmom Slovenskej republiky a NATO a jeho konanie ako diplomatického pracovníka bolo v rozpore s Viedenským dohovorom a jeho ďalšie pôsobenie na území bolo nežiaduce,“ povedal v stredu premiér. Táto osoba opustila Slovensko do 48 hodín od požiadania, teda bola vyhostená.

Viac k témam: Andrej Danko, Peter Pellegrini, predseda NR SR, Radek Vondráček, vyhostenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko sa vyjadril k vyhosteniu ruského diplomata, ktorý mal byť podľa Pellegriniho špiónom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *