Home / EKONOMIKA / Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch

Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch

PEKING 6. decembra (WebNoviny.sk) – Peking „bude okamžite implementovať“ podmienky prímeria s Washingtonom v oblasti ciel a verí, že obchodná dohoda sa môže dosiahnuť do 90 dní.

Povedal to vo štvrtok hovorca čínskeho ministerstva obchodu Gao Feng. Rokovania sa podľa jeho slov začnú zameraním sa na obchod s poľnohospodárskymi tovarmi, energiou a automobilmi.

Na otázku, či môže potvrdiť vyhlásenie prezidenta USA Donalda Trumpa, že Peking sľúbil okamžité nakupovanie amerických tovarov, hovorca odpovedal, že Čína bude „okamžite implementovať konsenzus, ktorý obe strany dosiahli v oblasti poľnohospodárskych produktov, áut a energií“, ale nepovedal nič o nákupoch.

Americký prezident Donald Trump a jeho čínsky partner Si Ťin-pching sa počas víkendu na summite organizácie G20 v Buenos Aires dohodli, že obe krajiny voči sebe navzájom neuvalia dodatočné clá na tovary počas 90 dní, kým budú Washington a Peking vyjednávať.

Viac k témam: clá USA, Donald Trump, obchodná vojna, Si Ťin-pching, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *