Home / POLITIKA / Kiska hovoril s Lajčákom a Pellegrinim o ministrovej demisii

Kiska hovoril s Lajčákom a Pellegrinim o ministrovej demisii

Prezident Andrej Kiska v stredu (5.12.2018) prijal predsedu vlády Petra Pellegriniho a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka v súvislosti s demisiou, ktorú minister podal prezidentovi.

„Pán premiér ma dnes informoval o tom, ako rozhodla vláda ohľadom účasti Slovenska na samite v Marakéši. S pánom ministrom máme rovnaký názor v tom, že by sa Slovensko malo osobne zúčastniť na jednaní v Marakéši. Je mi ľúto, že vláda takto rozhodla.

Pán premiér ma ubezpečil o tom, že pán minister má jeho plnú podporu a že si veľmi želá, aby pokračoval v práci ministra zahraničných vecí. Tak ako som povedal včera, aj dnes môžem zopakovať: keď preberáme predsedníctvo v OBSE, v tejto komplikovanej situácii, keď vidíme, čo sa deje na Ukrajine, som tiež presvedčený, že ministerstvo by mal riadiť skúsený diplomat svetového formátu, ako je pán Lajčák.

Z pohľadu vzniknutej situácie a toho, čo som sa dnes dozvedel, som sa rozhodol, že svoje rozhodnutie ohľadom demisie si premyslím. Nechám priestor na to, aby pán premiér aj s pánom ministrom rokovali ďalej. A na svoje rozhodnutie si zoberiem – vzhľadom na situáciu a nové okolnosti, ktoré som sa dnes dozvedel – ešte ďalší čas.“

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Zdroj info a foto: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *