Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Príjmy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou stúpnu, môže za to aj príspevok z poisťovní

Príjmy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou stúpnu, môže za to aj príspevok z poisťovní

BRATISLAVA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Parlament v stredu schválil návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na roky 2019 až 2021.

Celkové príjmy úradu (vrátane príjmových finančných operácií – zostatku finančných prostriedkov z predchádzajúcich rokov) sa v roku 2019 rozpočtujú vo výške 52,03 mil. eur.

Vplyv zdravotných poisťovní

V porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2018 sú podľa návrhu celkové príjmy vyššie zhruba o 3,9 mil. eur, a to vplyvom predpokladaného medziročného nárastu príspevku od zdravotných poisťovní o 966 tisíc eur a medziročným nárastom rozpočtovaného zostatku prostriedkov z predchádzajúcich rokov o 2,9 mil. eur.

Oproti očakávaným príjmom v roku 2018 sa predpokladá na rok 2019 nárast príjmov o 503 tisíc eur najmä vplyvom predpokladaného medziročného nárastu príspevku od zdravotných poisťovní.

Prihliada sa na možné zmeny

Celkové výdavky úradu v roku 2019 sa rozpočtujú vo výške 21 mil. eur s medziročným rozpočtovaným nárastom o 943 tisíc eur. Podľa návrhu rozpočtu sa zostatok prostriedkov k 31.decembru 2019 rozpočtuje vo výške 30,56 mil. eur.

Návrh rozpočtu úradu vychádza z rozpočtového rámca schváleného Národnou radou SR na roky 2018 až 2020 a z návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2019 až 2021, s prihliadnutím na operatívne zmeny, ako aj na právne normy, u ktorých sa predpokladá, že budú v roku 2019 ovplyvňovať hospodárenie úradu. Návrh rozpočtu na rok 2019 počíta s efektívnym a hospodárnym využitím príjmov na krytie výdavkov spojených s činnosťou úradu.

Viac k témam: Ministerstvo financií SR, štátny rozpočet, ÚDZS Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
Zdroj: Webnoviny.sk – Príjmy Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou stúpnu, môže za to aj príspevok z poisťovní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *