Home / šport / Futbal / Hapal si prial mať v skupine Portugalsko a fanúšikov pozýva na kvalifikačný zápas s Maďarskom

Hapal si prial mať v skupine Portugalsko a fanúšikov pozýva na kvalifikačný zápas s Maďarskom

SENEC 3. decembra (WebNoviny.sk) – Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal rešpektuje súperov z Chorvátska, Walesu, Maďarska a Azerbajdžanu, ktorých jeho zverencom nedeľňajší žreb v írskom Dubline prisúdil do E-skupiny kvalifikácie ME 2020.

„Takéto veci neovplyvníme, je to realita. Musíme sa zodpovedne pripraviť, naším cieľom je postúpiť na majstrovstvá Európy, či už z prvého, druhého miesta alebo aj z play-off Ligy národov. Na to však zatiaľ nemyslíme, sústreďme sa teraz na úspešné vystúpenie v budúcoročnej kvalifikácii ME. Tá bude veľmi rýchla, odohrá sa za osem mesiacov,“ uviedol po návrate na Slovensko na pondelňajšom brífingu v Senci český kormidelník A-tímu SR.

Rozhodne sa na ihrisku

Hapal priznal, že na žrebovaniach nebýva nervózny. „Keď však bolo v jednej skupine Holandsko s Nemeckom a Írsko z tretieho koša posunuli ďalej, nie k nim, trochu som sa zľakol. Nejakú extra nervozitu som však nepociťoval. Naša skupina je náročná, my sme však nechceli špekulovať. Sú tam aj ťažšie skupiny, aj ľahšie, napríklad tá s Poľskom a Rakúskom by nebola zlá. Rozhodne sa však vždy na ihrisku, často ide o maličkosti. Chorvátsko ako vicemajster sveta je favorit našej skupiny. My však máme natoľko silné mužstvo, že môžeme aj s nimi držať krok. Wales má skúsenosti z ostatných ME 2016, keďže mužstvá sa výkonnostne vyrovnávajú, nepríjemný bude najmä v domácom prostredí aj Azerbajdžan. Celkovo som však so žrebom spokojný,“ poznamenal Hapal.

Vstupný eliminačný duel absolvujú futbalisti Slovenska 21. marca 2019 doma proti Maďarsku, pravdepodobne v Trnave. „Dozvedeli sme sa o tom po ceste domov vo Frankfurte nad Mohanom. S Maďarskom očakávam zápas nielen náročný, ale aj divácky atraktívny a zaujímavý. Už teraz chcem naň divákov pozvať, nech nás prídu podporiť. Je to derby, možno ešte väčšie, ako proti Česku, ktoré som si želal do skupiny. Mrzí ma totiž stále, že sme s nimi nezvládli duel v Lige národov, doteraz to ťažko nesiem. A dejisko v marcovom prvom stretnutí? V Trnave sme už zvyknutí, verím však, že sa čoskoro bude hrať aj na novom štadióne v Bratislave na Slovane, aj to príde,“ poznamenal kouč slovenskej reprezentácie, ktorý si okrem Česka prial aj Portugalsko: „Bol to môj tip. Som fanúšik Cristiana Ronalda, ten však teraz na Slovensko nepríde.“

Žiaden hráč zo slovenskej súťaže

V programe kvalifikácie ME 2020 sú aj dve „okná“, ktoré by mohli na budúci rok vyplniť medzištátne prípravné stretnutia. „V júni na nás čaká duel v Azerbajdžane, tento termín je problematický, uvidíme. Pokiaľ ide o októbrový dátum, v ňom hráme podľa žrebu doma s Walesom. V tomto voľnom okne hľadáme súpera, tam určite odohráme prípravné stretnutie,“ podotkol 49-ročný rodák z Kroměříža.

V jeho nominácii na novembrové vyvrcholenie európskej Ligy národov proti Ukrajine a Česku nefiguroval ani jeden hráč z najvyššej slovenskej súťaže.

„V kádri sme vychádzali z predchádzajúceho obdobia. Disponujeme asi 60 hráčmi, na budúci rok nominujeme aj iných. Verím, že zostanú starší hráči. Martin Škrtel patrí medzi lídrov, bola by škoda, keby končil. Reprezentácii má stále čo dať. Ani som si neuvedomil, že sme naposledy nebrali nikoho zo slovenskej ligy. Sú tam futbalisti, ktorí by mohli ísť aj do národného tímu. Začíname prakticky o tri mesiace. Budeme sledovať hráčov, cestovať. Dôležité je, aby boli zdravotne v poriadku. V prípade nejakých zranení im chceme nájsť čo najlepšiu lekársku starostlivosť, aby mohli hrať,“ dodal na pondelňajšom brífingu v Senci Pavel Hapal.

Viac k témam: kvalifikácia o postup na ME 2020 vo futbale, Pavel Hapal, slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Hapal si prial mať v skupine Portugalsko a fanúšikov pozýva na kvalifikačný zápas s Maďarskom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *