Home / šport / Hokej / Video: Tatarov Montreal podľahol „žralokom“, v NHL aj obraty Anaheimu a Winnipegu

Video: Tatarov Montreal podľahol „žralokom“, v NHL aj obraty Anaheimu a Winnipegu

NEW YORK 3. decembra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Montrealu Canadiens prehrali s hráčmi San Jose Sharks 1:3 v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Slovenský útočník Montrealu Tomáš Tatar sa tentoraz nezapísal do kanadského bodovania. Dvadsaťosemročnému krídelníkovi napočítali počas 14:51 min na ľade jednu strelu a dva bodyčeky.

Brankár „žralokov“ Martin Jones prispel k triumfu svojho tímu 40 úspešnými zákrokmi, pričom 22 z nich urobil v III. tretine. „Hrali sme omnoho lepšie než predtým. Napriek vysokému počtu striel to bol dnes veľmi dobrý zápas,“ uviedol Jones pre oficiálny ligový web. Sharks ukončili víťazstvom nad Canadiens štvorzápasovú sériu prehier.

Anaheim zdolal Washington na jeho ľade 6:5, pričom v 34. min hostia prehrávali 1:5. Potom však predviedli nevídaný obrat. Ducks sa stali prvým tímom v histórii zámorskej profiligy, ktorý zaostával o štyri góly a pritom dokázal zvíťaziť proti aktuálnemu obhajcovi Stanleyho pohára.

„Za stavu 5:1 sme ich mali úplne vynulovať, nemali byť schopní vrátiť sa do zápasu. Majú dobrý tím s kvalitnými hráčmi, toto sa stane, keď im necháte priestor,“ zhodnotil švédsky útočník Capitals Nicklas Bäckström na webe NHL.

Miller vyrovnal rekord Vanbiesbroucka

Útočníci „káčerov“ Pontus Aaberg (2+1) s Ryanom Getzlafom (1+2) si pripísali po tri body, Rickard Rakell s Hampusom Lindholmom mali o bod menej (obaja 1+1). Brankár kalifornského tímu Ryan Miller vyrovnal rekord Johna Vanbiesbroucka v počte triumfov vychytaných gólmanom zo Spojených štátov.

Obaja majú momentálne po 374 víťazstiev. „Bol to naozaj divoký zápas. Je fajn, že sa mi to podarilo práve v takom dueli. Tento výsledok ukazuje snahu a bojovnosť spoluhráčov,“ povedal Miller. Americký gólman chytal od 14. min, keď vystriedal Johna Gibsona. Pripísal si 19 úspešných zákrokov.

Winnipeg Jets otočil zápas z 0:3

Winnipeg otočil zápas s NY Rangers a zvíťazil 4:3 po samostatných nájazdoch. Jets prehrávali po dvoch tretinách 0:3, gólmi Marka Scheifeleho, Jacka Roslovica a Bryana Littla v tretej dvadsaťminútovke však vyrovnali stav na 3:3. V nájazdovej lotérii rozhodol o triumfe „tryskáčov“ Scheifele.

„Máme veľmi šikovný tím. Vedeli sme, že dokážeme dať tri góly za tretinu, museli sme si len veriť,“ uviedol kanadský útočník Scheifele. Winnipeg zvíťazili napriek trojgólovému manku po dvoch tretinách šiestykrát v histórii organizácie, naposledy predtým sa im to podarilo 19. októbra 2016 proti Torontu (obrat z 1:4 na 5:4 po predĺžení).

Brankár Varlamov vychytal shutout

Colorado vynulovalo Detroit a zvíťazili 2:0. Brankár „lavín“ Semion Varlamov potreboval na 24. čisté konto v lige 24 úspešných zákrokov. Avalanche si predĺžili ďalším triumfom bodovú sériu na 11 zápasov, je pre nich najdlhšia od roku 2007.

Hráči Colorada sa bodovo vyrovnali Nashvillu na čele Západnej konferencie. „Hráme naozaj dobre, dávame si šancu zvíťaziť v každom zápase. Myslím si, že dnes sme výborne eliminovali ich príležitosti. A keď sa už do nejakej dostali, Semion sa o to postaral,“ povedal obranca Colorada Ian Cole.

Sumáre NHL

nedeľa

Washington – Anaheim 5:6 (3:1, 2:2, 0:3)
Góly: 1. Bäckström (Ovečkin, Carlson), 7. Stephenson (Dowd, Jaškin), 14. T. Wilson (Carlson, Kuznecov), 25. Kuznecov (Connolly), 34. Dowd (Stephenson, Jaškin) – 10. Getzlaf (Rakell, Aaberg), 35. Cogliano (Jacob Larsson, Getzlaf), 36. Rakell (Henrique), 48. Aaberg (H. Lindholm, Kaše), 50. H. Lindholm (Kesler, Kaše), 55. Aaberg (Getzlaf, Sherwood)

New York Rangers – Winnipeg 3:4 po sam. nájazdoch (1:0, 2:0, 0:3 – 0:0, 0:1)
Góly: 18. Fast (Zibanejad, M. Staal), 33. M. Staal (R. Strome, L. Andersson), 39. Kreider (Zibanejad, Pionk) – 43. Scheifele (Wheeler, Morrissey), 45. Roslovic (Perrault, Trouba), 58. Little (Ehlers, Trouba), rozhodujúci sam. nájazd: Scheifele

Chicago – Calgary 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Góly: 12. J. Toews, 36. D. Strome (DeBrincat, C. Crawford) – 11. Monahan (E. Lindholm, J. Gaudreau), 28. E. Lindholm (J. Gaudreau, Monahan), 29. D. Ryan (Hanifin, Neal)

Detroit – Colorado 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 25. MacKinnon (Rantanen, Landeskog), 60. Landeskog (MacKinnon, Rantanen)

Montreal – San Jose 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Góly: 33. Petry (Drouin, A. Shaw) – 3. Braun, 11. Burns (Pavelski, E. Karlsson), 36. Pavelski (Burns, Couture)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 14:51 min, 0+0, 1 strela, 2 „hity“

Los Angeles – Carolina 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly: 58. Martinez (Muzzin, D. Brown), 60. Clifford (J. Carter)

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tatarov Montreal podľahol „žralokom“, v NHL aj obraty Anaheimu a Winnipegu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *