Home / SVET / Rusko posilňuje obranu na Kryme, umiestni tam ďalší protilietadlový raketový systém

Rusko posilňuje obranu na Kryme, umiestni tam ďalší protilietadlový raketový systém

MOSKVA 28. novembra (WebNoviny.sk) – Rusko posilní obranu na Krymskom polostrove ďalšími protilietadlovými raketami. Vyjadril sa tak predstaviteľ ruského ministerstva obrany Vadim Astafjev, ktorého citovala agentúra Interfax. Rusko podľa Astafjeva umiestni na polostrove ďalší protilietadlový raketový systém S-400. Na Kryme už sú tri takéto systémy.

Správa o umiestnení raketového systému prišla tri dni po tom, čo ruskí pohraničníci v Kerčskom prielive spustili paľbu na tri lode ukrajinského námorníctva a následne ich aj s posádkami zadržali.

Kyjev tvrdí, že jeho lode dodržali medzinárodné námorné pravidlá, Moskva oponuje tým, že si nevybavili povolenie na preplávanie prielivu. Táto vojenská konfrontácia medzi krajinami vyvolala obavy z veľkého konfliktu.

Viac k témam: konflikt v Kerčskom prielive (Ukrajina – Rusko), Krym, rakety, Rusko, Vadim Astafjev
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko posilňuje obranu na Kryme, umiestni tam ďalší protilietadlový raketový systém © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *