Home / šport / Futbal / Sergej spoznal svoj trest za útok na autobus s hráčmi Borussie Dortmund

Sergej spoznal svoj trest za útok na autobus s hráčmi Borussie Dortmund

BERLÍN 27. novembra (WebNoviny.sk) – Nemecký súd v utorok poslal na 14 rokov za mreže človeka, ktorý vlani zosnoval útok na autobus s futbalistami Borussie Dortmund.

Tri explózie

Trestný čin bol klasifikovaný ako viacnásobný pokus o vraždu. Utorkový verdikt je vyústením 11-mesačného vyšetrovania, počas ktorého vydali svoje svedectvá vtedajší hráči Borussie aj tréner Thomas Tuchel.

Útočníka identifikovali ako Sergeja W. a v súlade s nemeckým právnym systémom ho uznali vinným z 28 pokusov o vraždu a uskutočnenie výbuchu, keďže tri explózie sa odohrali neďaleko miesta, kde prechádzal autobus s 28 hráčmi Borussie Dortmund pred aprílovým domácim súbojom štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 proti francúzskemu tímu AS Monako.

Nálože roztrhli okno autobusu

Tri vybuchnuté nálože roztrhli jedno z okien autobusu a spôsobilo zranenie španielskemu reprezentantovi Marcovi Bartrovi, Vtedajší stopér Borussie musel na druhý deň podstúpiť operáciu zlomenej kostičky v zápästí a bol mesiac mimo súťažného diania.

Útočník neskôr priznal, že jeho zámerom nebolo usmrtenie či zranenie ľudí. Dvadsaťdeväťročný nemecký občan, ktorý prišiel do krajiny z Ruska ako 13-ročný, chcel údajne dosiahnuť, aby „celá situácia vyzerala iba ako falošný teroristický útok, ale v skutočnosti nechcel nikomu ublížiť.“

 

Viac k témam: Borussia Dortmund, súdy, útok na futbalistov Borussie Dortmund
Zdroj: Webnoviny.sk – Sergej spoznal svoj trest za útok na autobus s hráčmi Borussie Dortmund © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *