Home / KULTÚRA / Film a TV / Zomrel herec a jeden z najnadanejších kúzelníkov Ricky Jay, drží svetový rekord

Zomrel herec a jeden z najnadanejších kúzelníkov Ricky Jay, drží svetový rekord

BRATISLAVA 25. novembra (WebNoviny.sk) – Vo svojom dome v Los Angeles zomrel v sobotu americký herec a kúzelník Ricky Jay. Jeho úmrtie oznámil jeho manažér bez bližších podrobností.

Podľa staršieho profilu v magazíne The New Yorker bol Jay jedným z najnadanejších kúzelníkov na svete a svojimi kúskami udivoval a privádzal do rozpakov aj svojich kúzelníckych kolegov. Ako herec sa predstavil okrem iného vo filme James Bond: Zajtrajšok nikdy nezomiera (1997), kde si zahral teroristu Henryho Guptu, v snímke Hriešne noci z toho istého roku, a tiež vo filme Magnólia z roku 1999.

Ricky Jay,*

* vlastným menom Richard Jay Potash, sa narodil v newyorskom Brooklyne, presný dátum a dokonca ani rok jeho narodenia však nie je známy. Jay po celý život odmietal hovoriť o svojom detstve a vie sa iba toľko, že sa narodil medzi rokmi 1946 a 1948. Prvé kúzelnícke vystúpenie mal ako štvorročný, neskôr začal pravidelne vystupovať v komediálnych a nočných kluboch.

Jay zvlášť vynikal v hádzaní kariet, podľa Guinessových svetových rekordov (do roku 2000 známych ako Guinessova kniha rekordov) drží svetový rekord v hode hracou kartou, ktorú sa mu podarilo „vyšmariť“ do vzdialenosti 58 metrov rýchlosťou 145 kilometrov za hodinu.

Viac k témam: Ricky Jay, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel herec a jeden z najnadanejších kúzelníkov Ricky Jay, drží svetový rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *