Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Agentúra Fitch potvrdila rating automobilky Renault, aj napriek správam o odvolaní Ghosna

Agentúra Fitch potvrdila rating automobilky Renault, aj napriek správam o odvolaní Ghosna

BRATISLAVA 24. novembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila francúzskej automobilke Renault dlhodobý emisný rating (IDR) na stupni BBB so stabilným výhľadom.

Agentúra neočakáva, že na rating Renaultu bude mať priamy a bezprostredný vplyv odvolanie Carlosa Ghosna z funkcie predsedu správnej rady Nissanu a jeho potenciálny odchod z postu generálneho riaditeľa Renaultu.

Pripúšťa však, že by to mohlo pretvoriť vzťahy medzi týmito dvomi firmami a „vykoľajiť“ plány na zlúčenie. „Sme presvedčení, že zostáva v záujme všetkých partnerov, aby pokračovali v spolupráci a zachovaní štruktúry aliancie, ale pravdepodobne v odlišnej forme a pri zmenených vzťahoch,“ uviedla agentúra.

Správna rada japonskej automobilky Nissan vo štvrtok odhlasovala odvolanie Carlosa Ghosna z funkcie jej predsedu. Tento krok nasledoval po zatknutí Ghosna pre podozrenia z falšovania finančných správ a ďalšieho zneužitia postavenia.

Spoločnosť Nissan však uviedla, že jej cieľom je minimalizovať vplyv tohto prípadu na jej alianciu s francúzskou automobilkou Renault a japonským výrobcom áut, firmou Mitsubishi Motor Corp.

Viac k témam: Carlos Ghosn, Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings, Nissan, rating, Renault
Zdroj: Webnoviny.sk – Agentúra Fitch potvrdila rating automobilky Renault, aj napriek správam o odvolaní Ghosna © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *