Home / EKONOMIKA / Spoločnosť Jysk dosiahla na Slovensku obrat takmer 70 miliónov eur

Spoločnosť Jysk dosiahla na Slovensku obrat takmer 70 miliónov eur

BRATISLAVA 22. novembra (WebNoviny.sk) – Spoločnosť Jysk, ktorá sa zaoberá predajom tovaru z oblasti bývania a spania, dosiahla v uplynulom finančnom roku, ktorý skončil v auguste, na Slovensku obrat 69,6 mil. eur.Ako ďalej informuje spoločnosť, v medziročnom porovnaní to znamenalo nárast obratu o 11 %. Hrubý zisk firmy pred zdanením a úrokmi dosiahol 16 mil. eur.

Podľa generálneho riaditeľa Jysk Slovensko Petra Brányika za nárastom obratu v uplynulom období možno hľadať najmä zvyšujúci sa počet zákazníkov. Spoločnosť sa podľa neho taktiež zameriava na rozširovanie predajnej plochy. Predaje Jysku sa na Slovensku pritom zvýšili najmä v oblastiach ako sú nábytok a doplnky do domácnosti.

Spoločnosť Jysk prvú predajňu na Slovensku otvorila v roku 2006. V súčasnosti v krajine prevádzkuje 42 predajní a zamestnáva 318 pracovníkov. Je súčasťou medzinárodnej skupiny Jysk Group pôsobiacej v 50 krajinách.

Skupina so sídlom v Dánsku má celosvetovo 2 600 predajní a za uplynulý finančný rok dosiahla obrat 3,577 mld. eur a hrubý zisk pred zdanením a úrokmi na úrovni 474 mil. eur.

Viac k témam: Jysk
Zdroj: Webnoviny.sk – Spoločnosť Jysk dosiahla na Slovensku obrat takmer 70 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *