Home / EKONOMIKA / Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch

Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch

BRUSEL 22. novembra (WebNoviny.sk) – Európska únia sa s Veľkou Britániou dohodla na politickej deklarácii o úprave budúcich politických vzťahov.

Informoval o tom vo štvrtok predseda Európskej rady Donald Tusk, podľa ktorého sa na podobe dokumentu zhodli vyjednávači oboch strán a schválila ho Európska komisia (EK). Návrh politickej deklarácie Tusk podľa svojho vyhlásenie odoslal predstaviteľom zostávajúcich 27 členských štátov únie.

Návrh politickej deklarácie a osobitnej dohody o úprave hospodárskych vzťahov v prechodnom období po odchode Veľkej Británie bude predmetom summitu všetkých 28 členských štátov, ktorý sa uskutoční v nedeľu v Bruseli.

Londýn členstvo v únii oficiálne ukončí k 29. marcu 2019. Dohodu o podmienkach vystúpenia je však potrebné dosiahnuť v najbližších týždňoch, aby mal Európsky parlament a parlament vo Veľkej Británii dostatok času na jej schválenie.

Viac k témam: brexit, Donald Tusk, EK Európska komisia, Európska rada
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká Británia a EÚ sa dohodli na politickej deklarácii o budúcich politických vzťahoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *