Home / EKONOMIKA / Libra výrazne posilnila po správe o dohode o usporiadaní vzťahov medzi EÚ a Britániou po brexite

Libra výrazne posilnila po správe o dohode o usporiadaní vzťahov medzi EÚ a Britániou po brexite

LONDÝN 22. novembra (WebNoviny.sk) – Britská libra výrazne posilnila po správe o tom, že Európska komisia a Veľká Británia sa dohodli na texte návrhu usporiadania budúcich vzťahov medzi EÚ a Britániou po brexite.

Libra si vo štvrtok oproti doláru pripísala viac ako jedno percento a stúpla na úroveň 1,2909 USD/GBP v reakcii na informáciu, že v dohodnutom náčrte deklarácie sa konštatuje, že obe strany majú „vzťahy v obchode s tovarmi, ktoré sú také úzke, ako je to možné“. Informoval o tom portál bbc.com.

Správa o dohode podporila v rámci britského indexu FTSE 100 akcie niektorých firiem sústreďujúcich sa na spotrebiteľov. Jane Foleyová z banky Rabobank uviedla, že dohoda je z pohľadu investorov povzbudzujúcou správou, keďže čiastočne poskytuje veľmi potrebné informácie investorom a firmám na oboch stranách, ale kým sa nezhromaždí politická podpora, tieto zisky sa pravdepodobne neudržia.

 

Viac k témam: brexit, dolár, libra
Zdroj: Webnoviny.sk – Libra výrazne posilnila po správe o dohode o usporiadaní vzťahov medzi EÚ a Britániou po brexite © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *