Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Cestovný poriadok mestskej dopravy v Nitre čakajú zmeny, posilnia spoje do Priemyselného parku

Cestovný poriadok mestskej dopravy v Nitre čakajú zmeny, posilnia spoje do Priemyselného parku

NITRA 22. novembra (WebNoviny.sk) – Cestovný poriadok mestskej autobusovej dopravy v Nitre čakajú zmeny, ktoré vstúpia do platnosti od nedele 9. decembra. Jednou z hlavných zmien bude posilnenie spojov do Priemyselného parku Nitra – Sever.

Predĺžené trasy

Z doterajších posilových spojov označených číslom 94 vznikne nová samostatná linka 23 na trase Železničná stanica – Priemyselný park a späť. Vybrané spoje linky 23 budú mať predĺženú trasu, do Priemyselného parku Nitra – Sever pôjdu z Krškán zo zastávky Plastika.

Rovnako sa predĺžia niektoré spoje aj opačným smerom. „Cieľom opatrenia je znížiť preťaženosť linky 12 v úseku Centrum – Krškany a späť,“ informuje dopravný podnik Arriva Nitra.

Rozšírenie obsluhy

Ďalšími zmenami bude rozšírenie dopravnej obsluhy zastávky Cintorín Mlynárce, rozšírenie obsluhy zastávky Vašinova a zaistenie spojenia železničnej stanice a Šindolky, čo vychádza z požiadavky Strednej odbornej školy veterinárnej, ktorá sídli na Šindolke.

Návrh zmeny cestovného poriadku schválili mestskí poslanci na poslednom zastupiteľstve. Vychádzal z podnetov od cestujúcej verejnosti a výborov jednotlivých mestských častí.

Na návrh poslanca Miroslava Guta do materiálu doplnili aj nové pravidelné ranné a popoludňajšie víkendové spoje pre linku 22. Dôvodom je chýbajúce priame spojenie medzi Krškanmi a Klokočinou v sobotu a v nedeľu. Táto zmena však nevstúpi do platnosti 9. decembra, ale až na jar.

Viac k témam: autobusová doprava, verejná doprava
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestovný poriadok mestskej dopravy v Nitre čakajú zmeny, posilnia spoje do Priemyselného parku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *