Home / EKONOMIKA / Slovensko dopredalo ďalšie dlhopisy za takmer 10 miliónov eur

Slovensko dopredalo ďalšie dlhopisy za takmer 10 miliónov eur

BRATISLAVA 20. novembra (WebNoviny.sk) – Štát napokon v tohtotýždňových aukciách štátnych dlhopisov predal cenné papiere za 160,3 mil. eur.

Pondelňajšie predaje dlhopisov za 150,5 mil. eur totiž doplnil utorňajšou nekonkurenčnou časťou aukcie. V tej investori nakúpili cenné papiere za ďalších 9,8 mil. eur. Informovala o tom Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL).

V nekonkurenčnej časti aukcie dlhopisov splatných v roku 2028 mali investori k dispozícii 20,5 mil. eur. Z toho napokon nakúpili cenné papiere za 6 mil. eur pri cene 100,5543 %. Celkovo sa tak z uvedenej emisie dlhopisov tento týždeň predalo 108,5 mil. eur, keďže v pondelňajšej konkurenčnej časti aukcie investori nakúpili dlhopisy za 102,5 mil. eur.

V nekonkurenčnej časti aukcie dlhopisov splatných v roku 2029 mali investori k dispozícii 9,6 mil. eur. Avšak napokon nakúpili bondy za 3,8 mil. eur. Cena predstavovala 125,0721 %. Celkovo sa tak z emisie dlhopisov predalo 51,8 mil. eur. V pondelňajšej konkurenčnej časti aukcie totiž investori nakúpili dlhopisy za 48 mil. eur.

Viac k témam: ARDAL Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity, dlhopisy, Ministerstvo financií SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko dopredalo ďalšie dlhopisy za takmer 10 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *