Home / SLOVENSKO / Stratil morálne právo rozhodovať o budúcich ústavných sudcoch, obula sa strana Smer-SD do Kisku

Stratil morálne právo rozhodovať o budúcich ústavných sudcoch, obula sa strana Smer-SD do Kisku

BRATISLAVA 20. novembra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska stratil morálne právo rozhodovať o budúcich ústavných sudcoch.

Ignorácia záverov Benátskej komisie

V minulosti pri ich výbere flagrantne porušil ústavu a ignoroval pritom aj závery medzinárodne rešpektovanej autority, akou je Benátska komisia.

Uvádza sa to v stanovisku strany Smer-SD na slová prezidenta, že poslanci Národnej rady SR a kompetentné inštitúcie majú dostatok času na zvolenie vhodných kandidátov na posty ústavných sudcov.

Smeráci pripomínajú Kiskove kauzy

V stanovisku Smeru-SD sa ďalej píše, že Kiska nesie plnú zodpovednosť za krízu na ústavnom súde, ktorá traumatizovala spoločnosť.

„Podľa Andreja Kisku musia ísť na ústavný súd kvalitní a čestní ľudia. On je ale tým posledným, ktorý by mal používať slovo čestnosť, keďže súd potvrdil, že s pomocou pozemkovej mafie neoprávnene obral o pozemok obyčajného človeka. Diskvalifikujú ho aj daňové a volebné podvody, z ktorých ho usvedčili daňové úrady a trestné orgány,“ píše sa v stanovisku Smeru-SD, ktoré agentúre SITA poskytol vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

Viac k témam: Andrej Kiska, prezident SR, Smer-SD, Ústavný súd SR, voľby ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Stratil morálne právo rozhodovať o budúcich ústavných sudcoch, obula sa strana Smer-SD do Kisku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *