Home / KULTÚRA / Čechomor vyráža na turné, ktoré bude oslavou 30-teho výročia kapely!

Čechomor vyráža na turné, ktoré bude oslavou 30-teho výročia kapely!

BRATISLAVA 20. novembra 2018 (WBN/PR) – Obľúbená česká skupina Čechomor vyráža na turné po Slovensku! Koncerty v piatich mestách sú oslavou 30-teho výročia kapely. Oslavovať s Čechomorom na šnúre bude aj slovenská kapela Arzén, ktorá je na scéne už 35 rokov. Nenechajte si ujsť staré aj nové hity od Čechomoru, veľkolepá šou vypukne na budúci rok v marci. Stretneme sa v Bratislave, v Ružomberku, v Žiline, v Trenčíne a v Nových Zámkoch! Vstupenky sa do konca roka dajú kúpiť za 18 eur!

Skupina Čechomor v tomto roku oslavuje 30 rokov svojej existencie. K výročiu si nadelila nielen nový album, ale aj turné, ktorým chce významné jubileum osláviť.

„Po dlhšom čase máme samostatné turné. Okrem klasického repertoáru zahráme nové piesne z nového CD Nadechnutí. Koncert bude prierezom našej histórie. Turné sme naplánovali spolu so skupinou Arzén, ktorá je na scéne 35 rokov. Po prvýkrát sme sa videli pred mnohými rokmi v Terchovej. Pokrstili sme im dokonca s Frantou jeden album. Sú to fajn chalani, ktorí majú radi hudbu a baví ich čo robia,“ plánuje turné huslista, spevák a gitarista kapely Karel Holas.

Novinka Čechomoru „Nadechnutí vyšla na jar tohto roka na počesť založenia Čechomoru. Album obsahuje 12 nových piesní a jeden bonus. Album má ambíciu byť ďalším vrcholom tvorby Čechomoru a stať sa rovnako ako album „Proměny“ z roku 2001, výrazným medzníkom nielen pre samotnú skupinu, ale aj pre českú a slovenskú hudobnú scénu.

„Na spoluprácu na novom albume sme si pozvali dychový orchester Kumpánovi muzikanty, ktorí s nami celý album nahrali. A aby sme uspokojili aj našich mladších fanúšikov, CD „Nadechnutí“ vyšlo ešte v tomto roku na jeseň pod názvom „Nadechnutí Jinak“, tu nám pomohli naši mladší i bývalí spoluhráči nahrať všetky piesne v inom šate a bez dychových nástrojov. Myslíme si, že sme urobili dobrý krok vpred,“ teší sa huslista, spevák a gitarista kapely Karel Holas.

Šou skupiny Čechomor je postavená hlavne na ich hudbe, ale nebudú chýbať ani svetelné a zvukové efekty.

„Živé vystúpenie je pre každú kapelu živnou pôdou. Neviem si náš hudobný život bez vystupovania vôbec predstaviť. Aj keď vo svete existujú skupiny, ktoré pracujú len v štúdiu. Tešíme sa na slovenské publikum, ktoré nám rozumie a dokáže sa úplne prirodzene dostať do varu. A to my zbožňujeme…“ neskrýva radosť Karel Holas.

Čechomor hrá v zostave Franta Černý – spev, gitara, mandolína, Karel Holas – husle, spev, gitara, Adam Malík – gitara, klarinet, vocal, Lukáš Čunta – basová gitara, basový moog, vocal, Matěj Lienert – bicie, perkusie, vocal, Martina Pártlová – spev. Vstupenky na turné Čechomoru a skupiny Arzén si môžete kúpiť v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/Event/Cechomor_Arzen_tour_2019 Do konca roka za cenu 18 eur.

Čechomor + Arzén tour 2019

1.3. 2019 Bratislava, Hant Aréna
8.3. 2019 Ružomberok, KD Andreja Hlinku
9.3. 2019 Žilina, Dom Odborov
15.3. 2019 Trenčín, Piano Club
16.3. 2019 Nové Zámky, Hala Milénium

 

Viac k témam: Arzén, Čechomor, koncert
Zdroj: Webnoviny.sk – Čechomor vyráža na turné, ktoré bude oslavou 30-teho výročia kapely! © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *