Home / šport / Ostatné športy / Boj o šachový titul majstra sveta je nerozhodný aj po ôsmich partiách

Boj o šachový titul majstra sveta je nerozhodný aj po ôsmich partiách

LONDÝN 16. novembra (WebNoviny.sk) – Partia číslo osem v boji o titul majstra sveta priniesla opäť patový stav medzi päťnásobným šampiónom Magnusom Carlsenom a jeho vyzývateľom Fabianom Caruanom. Na remíze sa dvaja najlepší šachisti planéty dohodli po 38 ťahoch. Ich ôsmy vzájomný súboj trval 3 hodiny a 43 minút.

Dvadsaťsedemročný Nór mal problémy pri ťahu číslo 24, svojou chladnou profesionalitou si však zachránil pol boda z ďalšieho merania síl. Počítač odvtedy indikoval remízový stav, čo sa napokon aj vyplnilo.

Som trochu sklamaný. Myslel som si, že som sa dostal do výhodnej pozície. Nedokázal som však vyhodnotiť, kedy som sa do nej dostal,“ povedal po ôsmej partii americký šachista hrajúci s bielymi figúrkami.

Bola to náročná partia. Všetky tromfy mal vo svojich rukách súper. Som rád, že som jeho tlak prežil,“ hodnotil s pokorou Carlsen.

Londýnsky súboj pod hlavičkou FIDE sa hrá na 12 partií v termíne 9.- 28. novembra 2018 s celkovou dotáciou 1 milión eur. V prípade záverečného nerozhodnutého stavu 6:6 o víťazovi rozhodne tajbrejk v tzv. rapid šachu.

Zápas o šachový titul FIDE 2018

Magnus Carlsen (Nór.) – Fabiano Caruana (USA) 4:4 po VIII. partii

(0,5:0,5; 0,5:0,5; 0,5:0,5; 0,5:0,5; 0,5:0,5; 0,5:0,5; 0,5:0,5 a 0,5:0,5)

Viac k témam: Fabiano Caruana, Magnus Carlsen, Majstrovstvá sveta v šachu
Zdroj: Webnoviny.sk – Boj o šachový titul majstra sveta je nerozhodný aj po ôsmich partiách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *