Home / SVET / Browder čelí novým obvineniam, známy Putinov kritik môže stáť za smrťou svojho zamestnanca

Browder čelí novým obvineniam, známy Putinov kritik môže stáť za smrťou svojho zamestnanca

MOSKVA 19. novembra (WebNoviny.sk) – Ruskí prokurátori oznámili nové obvinenia proti britskému finančníkovi a známemu kritikovi ruského prezidenta Vladimira Putina Williamovi Browderovi. Podľa nich môže stáť za smrťou jedného zo svojich bývalých zamestnancov v ruskom väzení.

Právnik Sergej Magnitskij zomrel v roku 2009 za podozrivých okolností v ruskej vyšetrovacej väzbe po tom, čo odhalil obrovskú korupciu na najvyšších ruských miestach. Browder, ktorý vlastnil v Rusku významnú investičnú spoločnosť, spustil následne kampaň zameranú na dolapenie páchateľov.

Pretlačil takzvaný Magnitského zákon prijatý v roku 2012 v USA, ktorý umožnil uvalenie sankcií na popredných ruských predstaviteľov podozrivých z korupcie a porušovania ľudských práv.

Ruskí prokurátori v pondelok obvinili Browdera zo sformovania kriminálnej skupiny za účelom zneužitia fondov v Rusku. Uviedli tiež, že Magnitskij zomrel pravdepodobne na otravu a majú takú „teóriu„, že za ňou stojí práve Browder. Finančník, ktorý sa narodil v USA, má britské občianstvo.

Viac k témam: obvinenie, prokurátor, Sergej Magnitskij, Vladimir Putin, William Browder
Zdroj: Webnoviny.sk – Browder čelí novým obvineniam, známy Putinov kritik môže stáť za smrťou svojho zamestnanca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *