Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Pacient nie je pre SaS prvoradý, reaguje ministerka Kalavská na obvinenia liberálov

Pacient nie je pre SaS prvoradý, reaguje ministerka Kalavská na obvinenia liberálov

BRATISLAVA 19. november (WebNoviny.sk) – Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská dôrazne odmieta obvinenia opozičnej strany SaS z obhajovania zisku farmaceutických spoločností.

Uviedla to v reakcii, ktorú poskytlo ministerstvo zdravotníctva (MZ). Šéfka rezortu zdravotníctva to považuje za hrubé osočovanie a snahu o dezinformovanie verejnosti.

Pre Andreu Kalavskú je podľa MZ pacient na prvom mieste a ako sa opakovane minulý týždeň niekoľkokrát vyjadrila, zarábanie farmaceutických spoločností na úkor pacienta v zdravotníctve nemá v žiadnom prípade miesto. Kalavská podľa svojich slov berie pri akomkoľvek rozhodovaní do úvahy tak medicínsky ako aj ekonomický rozmer.

„Opozičná SaS podľa pondelkovej tlačovej konferencie rozmýšľa inak a pondelkovým vystúpením pred novinármi ukázala, že pacient nie je pre ňu prvoradý a pán predseda Sulík by s pani poslankyňou Cigánikovou dopustili, aby ľudia pri niektorých liekoch na vážne diagnózy doplácali stovky eur navyše z vlastnej peňaženky,“ píše ďalej MZ.

Viac k témam: Andrea Kalavská, Jana Cigániková, minister zdravotníctva, Ministerstvo zdravotníctva SR, Richard Sulík, SaS Sloboda a Solidarita, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Pacient nie je pre SaS prvoradý, reaguje ministerka Kalavská na obvinenia liberálov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *