Home / šport / Tenis / Video: Je úžasné zdolať na ceste za titulom Djokoviča aj Federera, povedal Zverev po životnom triumfe

Video: Je úžasné zdolať na ceste za titulom Djokoviča aj Federera, povedal Zverev po životnom triumfe

LONDÝN 19. novembra (WebNoviny.sk) – Nemeckému tenistovi Alexandrovi Zverevovi sa v nedeľňajšom finále majstrovského turnaja ATP Finals v Londýne podarilo revanšovať Srbovi Novakovi Djokovičovi za prehru zo základnej skupiny.

Ešte minulú stredu potvrdil Djokovič excelentnú formu z druhej polovice sezóny, ktorá mu vyniesla tituly vo Wimbledone a na US Open a nedal mladému Nemcovi šancu po výsledku 6:4, 6:1.

Najcennejšie víťazstvo kariéry

O štyri dni neskôr vo finále sa garde obrátilo a lepším tenistom bol nový šampión Zverev. V stretnutí premenil štyri zo šiestich brejkbalov a súpera pustil iba k jednému. Novaka nepodržal ani servis, nemecký tenista bol jasne lepší vo všetkých ukazovateľoch. Zverev si dokázal v oboch setoch udržať náskok a zvíťazil 6:4, 6:3.

Po premenení mečbalu padol nemecký mladík na kolená a mohol oslavovať najcennejšie víťazstvo kariéry. „Kolená ma teraz trochu bolia. Okrem toho cítim už iba veľké šťastie. Je úžasné vyhrať tento titul a zvíťaziť pri tom vo dvoch zápasoch za sebou nad svetovými hráčmi akými sú Roger a Novak,“ rád skonštatoval Alexander Zverev.

Zdolať na koncoročnom turnaji sezóny nasadenú jednotku a dvojku sa naposledy predtým podarilo Američanovi Andrému Aggasimu v roku 1990, keď zvíťazil nad Borisom Beckerom a Stefanom Edbergom.

Víťazná trofej ho očarila

Zverev neskrýval po stretnutí emócie a uznal, že víťazná trofej ho očarila. „Táto trofej znamená veľa pre všetkých tenistov. Máte iba málo príležitostí ju získať, lebo hráte iba proti najlepším tenistom. To ako som dnes hral, ako som ju dokázal vyhrať, je naozaj neuveriteľné.“

Stále iba 21-ročný Zverev sa stal najmladším šampiónom vo dvojhre na ATP Finals od roku 2008, keď sa to podarilo jeho finálovému súperovi Novakovi Djokovičovi. Zároveň je prvým Nemcom od roku 1995, ktorý sa tešil z triumfu medzi ôsmimi najlepšími singlistami sezóny. Tým prvým bol Boris Becker, ktorý pred 23 rokmi získal svoj tretí titul.

„Už roky hovoríme o potrebe nových tvári v tenise na najvyšších priečkach. Prehra Novaka vo finále je prekvapením a veľkým triumfom pre Alexandra. Bolo to konečne veľké víťazstvo, ktoré sme od neho všetci očakávali,“ uviedol Becker pre BBC.

Poďakovanie patrilo aj otcovi

Veľkú zásluhu na najväčšom úspechu v kariére má aj Zverevov tréner Ivan Lendl. Majú za sebou ôsmy spoločný turnaj a vplyv legendárneho tenistu s ostravským rodiskom a americkým pasom je čoraz badateľnejší. „Analyzoval môj zápas s Novakom zo základnej skupiny a povedal mi, čo musím zmeniť. Bol som agresívnejší a snažil som sa hrať údery skôr ako predtým,“ skomentoval Zverev Lendlove rady pred finále.

Najväčšiu zásluhu mal však podľa nemeckého tenistu jeho otec. „On je ten, kto ma naučil hrať tenis, kto mi ukázal základy a za všetko si zaslúži obrovskú vďaku.“

Zverev ukončil tohtoročnú sezónu s 58 víťazstvami na okruhu ATP. Žiaden iný tenista nezaznamenal v roku 2018 viac triumfov. Okrem víkendového prvenstva v Londýne sa z trofeje tešil aj v Madride, Washingtone a Mníchove.

„Djokovič a Fererer budú aj naďalej hráčmi, ktorých treba zdolať, ak budem chcieť pomýšľať na veľké trofeje. Budem sa však snažiť, aby som im bol čo najlepším súperom. Cítim, že stále napredujem. Som stále veľmi mladý, preto verím, že budúca sezóna bude ešte lepšia,“ dodal na záver novopečený víťaz ATP Finals.

Viac k témam: Alexander Zverev, Nitto ATP Finals v Londýne, Novak Djokovič
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Je úžasné zdolať na ceste za titulom Djokoviča aj Federera, povedal Zverev po životnom triumfe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *