Home / KULTÚRA / Festival Ypsalon predstaví to najlepšie zo slovenskej literatúry

Festival Ypsalon predstaví to najlepšie zo slovenskej literatúry

TRNAVA 19. novembra (WebNoviny.sk) – Trnavský festival spisovateľov Ypsalon predstaví počas štyroch dní v kultúrnom centre Malý Berlín to najzaujímavejšie, čo priniesla slovenská literatúra v poslednom období. Diskusie, besedy a autorské čítania počas štvrtého ročníka Ypsalonu budú od štvrtku 22. novembra až do nedele 25. novembra doplnené o bohatý sprievodný program.

Posledná kniha Krištúfka

Ypsalon otvorí vo štvrtok beseda s minuloročným víťazom literárnej súťaže Anasoft Ondrejom Štefánikom. Okrem neho prídu o svojej tvorbe porozprávať Ján Štrasser, reportér Andrej Bán a súčasťou prvého festivalového dňa bude beseda s vydavateľom pôvodnej slovenskej literatúry Kolomanom Kertészom Bagalom.

V ďalších dňoch bude možné v Malom Berlíne stretnúť majstra mysterióznej poviedky Pavla Rankova, dramatika a režiséra Dušana Vicena a svoju najnovšiu knihu príde predstaviť aj Arpád Soltész.

Spoločný počin s názvom Pokušenia Dominika Tatarku prídu predstaviť literárny vedec Peter Zajac a filozof Anton Vydra, a o poslednej knihe tragicky zosnulého spisovateľa Petra Krištúfka príde porozprávať jeho priateľ Jozef Dado Nagy.

Program pre deti

Hosťami Ypsalonu budú aj jazykovedkyňa, editorka a prekladateľka Lucia Molnár Satinská, spisovateľka a režisérka Mariana Čengel Solčanská a ďalší. Festival uzatvorí pestrý nedeľný program určený pre rodiny s deťmi.

Okrem autorského čítania z detskej knihy Cukrové topánky a dvoch workshopov pre najmenších bude jeho súčasťou divadelné predstavenie anglicko-slovenskej rozprávky s pesničkami, ktorá nadväzuje na najznámejšiu rozprávku Jozefa Cígera Hronského Smelý zajko v Afrike.

O programe festivalu spisovateľov Ypsalon informoval Michal Klembara z kultúrneho centra Malý Berlín v Trnave.

Viac k témam: festival Ypsalon, knihy, spisovateľ
Zdroj: Webnoviny.sk – Festival Ypsalon predstaví to najlepšie zo slovenskej literatúry © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *