Home / šport / MOTOR šport / Video: Na Rely Austrálie triumfoval Francúz Ogier, získal šiesty titul majstra sveta

Video: Na Rely Austrálie triumfoval Francúz Ogier, získal šiesty titul majstra sveta

COFFS HARBOUR 18. novembra (WebNoviny.sk) – Francúz Sébastien Ogier oslavuje šiesty titul majstra sveta v rely v sérii. Tridsaťštyriročný rodák z Gapu šiesty primát potvrdil v nedeľu na Rely Austrálie, poslednom 13. podujatí tohtoročného šampionátu WRC.

Jazdec na automobile Ford Fiesta síce finišoval až na piatom mieste, stačilo mu to na zisk titulu. Jeho úhlavný rival Thierry Neuville z Belgicka totiž preteky nedokončil a skončil v majstrovstvách druhý rovnako ako vlani aj predvlani. Z víťazstva sa tešil Fín Jari-Matti Latvala na Toyote Yaris. Triumfoval s náskokom viac ako 30 sekúnd pred Novozélanďanom Haydenom Paddonom, tretiu priečku obsadil Nór Mads Östberg s mankom 52,2 sekundy.

? @SebOgier – „I'm so proud of my team – you are the best – and we had such an amazing time together!“ We're all proud of you too Champ!! #WRC #FordPerformance #RallyAustralia pic.twitter.com/PozAJnuG0c— M-Sport (@MSportLtd) November 18, 2018

Ogier po zisku šiesteho titulu naďalej drží francúzsku vlajku vo WRC najvyššie. Potvrdil, že je skvelým nasledovníkom legendárneho krajana Sébastiena Loeba, ktorý má na konte 9 titulov. Stále platí, že posledným nefrancúzskym majstrom sveta v rely bol Nór Petter Solberg v roku 2003. Odvtedy kraľovali len Loeb a Ogier.

„Bola to neuveriteľná sezóna, veľmi tesná. Nebolo to tak dávno, čo sme si mysleli, že bude veľmi ťažké získať šiesty titul, ale nikdy sme sa nevzdali. Dali sme do toho všetko, stál za nami fantastický tím. Napokon sme titul získali v posledných pretekoch, lomcujú mnou emócie,“ cituje Ogiera oficiálny web WRC.

Rely Austrálie

nedeľňajšie výsledky

Konečné poradie (po 24 rýchlostných skúškach): 1. Jari-Matti Latvala (Fín.) Toyota Yaris WRC 2:59:52,0 h, 2. Hayden Paddon (N. Zél.) Hyundai i20 Coupe WRC +32,5 s, 3. Mads Östberg (Nór.) Citroen C3 WRC +52,2, 4. Esapekka Lappi (Fín.) Toyota Yaris WRC +1:02,3 min, 5. Sébastien Ogier (Fr.) Ford Fiesta WRC +2:30,8, 6. Elfyn Evans (V. Brit.) Ford Fiesta WRC +3:05,1

Konečné poradie MS (po 13 podujatiach): 1. Sébastien Ogier (Fr.) 219 bodov, 2. Thierry Neuville (Belg.) 201, 3. Ott Tänak (Est.) 181, 4. Jari-Matti Latvala (Fín.) 128, 5. Esapekka Lappi (Fín.) 126, 6. Andreas Mikkelsen (Nór.) 84

Pohár konštruktérov: 1. Toyota 368 bodov, 2. Hyundai 341, 3. Ford 324, 4. Citroen 237

Viac k témam: Jari-Matti Latvala, rely Austrálie, Sébastien Ogier
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Na Rely Austrálie triumfoval Francúz Ogier, získal šiesty titul majstra sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *