Home / EKONOMIKA / Dve percentá z dane z príjmu by mohli pracujúci ľudia darovať aj rodičom, Smer-SD diskutuje o nápade

Dve percentá z dane z príjmu by mohli pracujúci ľudia darovať aj rodičom, Smer-SD diskutuje o nápade

BRATISLAVA 18. novembra (WebNoviny.sk) – V Smere-SD podľa poslanca NR SR Erika Tomáša diskutujú o nápade, aby pracujúci ľudia mohli darovať 2 percentá z dane z príjmu svojim rodičom, ale nemalo by to byť ako útok tretieho sektora.

Ako povedal v nedeľu pre agentúru SITA, Smer chce takto posilniť medzigeneračnú solidaritu. „Vzhľadom na čas, v ktorom mladí ľudia v súčasnosti začínajú zarábať, by sa toto opatrenie dotklo predovšetkým rodičov v dôchodkovom veku, prípadne tých, ktorí majú k nemu blízko. Výška dôchodkov je napriek viacerým opatreniam stále neuspokojivá a aj takýmto spôsobom by si seniori mohli finančne prilepšiť,“ povedal.

V žiadnom prípade nejde podľa Tomáša o útok na tretí sektor. „V zákone by sa zachovala možnosť darovať 2 % z dane mimovládnym organizáciám, len by pribudla aj možnosť venovať ich rodičom. Očakávam širokú a zaujímavú diskusiu o tejto téme,“ uviedol.

Viac k témam: 2 % z dane, daň z príjmov, dôchodcovia, dôchodkový vek, Erik Tomáš, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Dve percentá z dane z príjmu by mohli pracujúci ľudia darovať aj rodičom, Smer-SD diskutuje o nápade © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *