Home / šport / Ostatné športy / Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám

Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám

REYKVAVÍK 17. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenská basketbalová reprezentácia žien zdolala v Reykjavíku domáce hráčky Islandu 82:52 v sobotňajšom stretnutí A-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 do Srbska a Lotyšska. Zverenky trénera Petra Kováčika dokázali nadviazať na domáce víťazstvo nad týmto súperom z vlaňajšieho novembra (78:62).

Kľúčový domáci zápas

Slovenky boli od úvodnej štvrtiny lepším tímom. Zaslúžene si pripísali na svoje konto štvrté víťazstvo a naďalej im patrí prvá priečka v skupine. V poslednom kvalifikačnom stretnutí sa v stredu 21. novembra predstavia pred domácimi fanúšikmi v Ružomberku v zápase proti Čiernej Hore.

Začiatok stretnutia priniesol vyrovnaný basketbal. V druhej polovici prvej štvrtiny odskočili Slovenky súperkám šnúrou 7 bodov na 15:8. Náskok si aj vďaka pozornej defenzíve udržali až do konca štvrtiny, ktorá skončila výsledkom 22:14. V úvode druhej časti hry sa podarilo domácim hráčkam znížiť na 18:22. Po druhom faule si išla sadnúť na lavičku Sverrisdóttirová.

Chýbajúca najlepšia hráčka

Slovenky využili neprítomnosť najlepšej islandskej hráčky a postupne zvyšovali svoj náskok. Efektným blokom sa zaskvela Oroszová. Za stavu 32:18 pre SR si domáci tréner vyžiadal oddychový čas. Do hry sa vrátila Sverrisdóttirová, no slovenské reprezentantky aj naďalej kontrolovali dianie na palubovke. Do šatní išli tímy za stavu 43:31 v prospech hostiek.

V tretej štvrtine zaznamenali oba výbery po 15 bodov. Slovenky nedovolili súperkám znížiť, no zároveň sa im nedarilo zveľadiť náskok. Do poslednej štvrtiny nastupovali hráčky za stavu 58:46 pre hosťujúci tím. Úvod patril slovenským basketbalistkám, ktoré ušli súperkám na 66:46. Slovenky dominovali v záverečnej štvrtine a v stretnutí nakoniec zvíťazili 82:52.

Reprezentantky SR boli technicky aj silovo lepšie vybavené ako ich súperky. Mali dispozícii až 31 trestných hodov, kým domáce hráčky iba 8. Dve Slovenky zaznamenali double-double. Sabína Oroszová pridala k 17 bodom aj 13 doskokov a Žofia Hruščáková mala v stretnutí bilanciu 10 bodov a 11 doskokov.

Basketbal – ženská kvalifikácia na ME A-skupina:

Island – Slovensko 52:82 (14:22, 17:21, 15:15, 6:24)
Najviac bodov: Sverrisdóttirová 20 bodov (3 trojky), Kjartansdóttirová 8, Gunnarsdottirová 5 – Oroszová 17 (13 doskokov), Bálintová 15, Páleníková 14

Zostávajúci zápas A-skupiny:
Čierna Hora – Bosna a Hercegovina (20.15)

Viac k témam: kvalifikácia na ME v basketbale 2019, slovenská basketbalová reprezentácia ženy
Zdroj: Webnoviny.sk – Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *