Home / EKONOMIKA / Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu

Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Sociálna poisťovňa zvýši od začiatku budúceho roka príspevok vdovám a vdovcom po účastníkoch národného boja za oslobodenie z 20 eur na 35 eur mesačne. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

„Keďže príspevok je súčasťou vyplácaného dôchodku, Sociálna poisťovňa tejto skupine poberateľov vyplatí dôchodok od výplatného termínu v januári 2019 vo zvýšenej sume,“ uviedol.

Zvýšenie príspevku podľa Višvádera vyplýva zo zákona o poskytovaní príspevku účastníkom národného boja za oslobodenie a vdovám a vdovcom po týchto osobách.

Sociálna poisťovňa o zvýšení príspevku rozhodne z úradnej povinnosti, teda o jeho zvýšenie nie je potrebné žiadať osobitnou žiadosťou. Osobám s nárokom na príspevok pritom zašle do 31. marca budúceho roka aj písomné rozhodnutie o zvýšení príspevku.

Viac k témam: Sociálna poisťovňa, vdovský dôchodok
Zdroj: Webnoviny.sk – Vdovy po účastníkoch odboja dostanú vyšší príspevok, Sociálna poisťovňa zverejnila presnú sumu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *