Home / SVET / Súd vymeral trest odňatia slobody mužovi, ktorý polial svoju priateľku a zároveň modelku kyselinou

Súd vymeral trest odňatia slobody mužovi, ktorý polial svoju priateľku a zároveň modelku kyselinou

RÍM 16. novembra (WebNoviny.sk) – Pätnásť rokov odňatia slobody vymeral v piatok súd v talianskej Bologni mužovi, ktorý v januári 2017 polial kyselinou svoju bývalú priateľku, modelku Gessicu Notaro. Žena musela podstúpiť viaceré operácie tváre, ktorú má po útoku navždy poškodenú.

Notaro sa po útoku stala v Taliansku tvárou boja proti násiliu na ženách a často vystupovala v televízii. „Chcem, aby ste videli, čo mi spravil. Toto nie je láska,“ vyhlásila napadnutá modelka o páchateľovi útoku Edsonovi Tavaresovi v jednom z televíznych rozhovorov.

15 ans de prison pour celui qui a défiguré l’ancienne miss Italie #GessicaNotaro #attaquealacide Lire aussi: https://t.co/KoxWPWtwUw pic.twitter.com/ySgbaar5VB— BBC News Afrique (@bbcafrique) November 16, 2018

„Zatiaľ čo kyselina mi požierala tvár, kľakla som si na kolená a modlila som sa k Bohu, aby si zobral moju krásu, ale aby mi aspoň nechal môj zrak,“ hovorila modelka. Pri útoku nakoniec prišla o jedno oko, ktoré má odvtedy prelepené.

Páchateľa už v minulom roku súd v Rimini odsúdil na desať rokov za tento útok, a na ďalších osem rokov za dlhodobé prenasledovanie a obťažovanie svojej expriateľky. Jeho obhajca však žiadal, aby sa oba tresty zlúčili do jedného, čím sledoval zníženie celkového trestu. To sa nakoniec obhajobe podarilo a odvolací súd v Bologni stanovil dĺžku celkového trestu odňatia slobody na pätnásť rokov, päť mesiacov a 20 dní. Informácie pochádzajú z článku BBC.

 

Viac k témam: Gessica Notaro, súd, útok kyselinou
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd vymeral trest odňatia slobody mužovi, ktorý polial svoju priateľku a zároveň modelku kyselinou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *