Home / SLOVENSKO / Ktoré školy na Slovensku sú najkvalitnejšie? INEKO aktualizovalo rebríček

Ktoré školy na Slovensku sú najkvalitnejšie? INEKO aktualizovalo rebríček

BRATISLAVA 16. novembra (WebNoviny.sk) – Po aktualizácii rebríčkov slovenských škôl obhájila medzi základnými školami na celoslovenskej úrovni vedúcu pozíciu Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach.

Niektoré svoje pozície obhájili

Nasleduje ZŠ Kollárova 2, Svätý Jur a najlepšiu trojicu dopĺňa Základná škola T. J. Moussona 4, Michalovce. Informuje o tom webová stránka Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

Medzi strednými odbornými školami obhájili prvé dve miesta Obchodná akadémia v Trnave a Stredná priemyselná škola elektrotechnická na Plzenskej ulici v Prešove. Na tretie miesto sa posunula Spojená škola na Slančíkovej v Nitre.

Medzi gymnáziami patrí prvé miesto Škole pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium na Teplickej 7 v Bratislave. Nasledujú Gymnázium Jura Hronca v Bratislave a Gymnázium na Poštovej 9 v Košiciach.

Záujem o kvalitu škôl

Výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces, nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.

Najnovšie údaje sú doplnené o aktuálne výsledky žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a tiež výsledky absolventov stredných škôl v externej časti maturitných skúšok, pričom novinkou je pridanie výsledkov z cudzích jazykov na úrovni C1.

Kompletné výsledky vrátane výsledkov ostatných škôl sú dostupné na tejto webovej stránke.

Viac k témam: INEKO Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, rebríček škôl, školstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Ktoré školy na Slovensku sú najkvalitnejšie? INEKO aktualizovalo rebríček © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prečo sa Danko vzdal kandidatúry na prezidenta? Podľa politológa sa chce vyhnúť trapasu (video+foto)

Politológ nemá pre Štefana Harabina dobré správy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *