Home / SLOVENSKO / Most-Híd ešte nevie, či podporí otvorenie schôdze k odvolávaniu Andreja Danka

Most-Híd ešte nevie, či podporí otvorenie schôdze k odvolávaniu Andreja Danka

BRATISLAVA 15. novembra (WebNoviny.sk) – Koaličný Most-Híd sa k vzniknutej situácii už vyjadril a o ďalšom postupe bude informovať v „primeranom čase“. Hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár poskytla takéto stanovisko na otázky, či Most podporí otvorenie schôdze k odvolávaniu Andreja Danka z postu predsedu NR SR a či mu prejavia dôveru.

Predseda národniarov Andrej Danko čelí kauze jeho rigoróznej práce, v ktorej sú celé state opísané z iných kníh bez citácií. Opozícia ho chce za to odvolávať, Most-Híd predsedu parlamentu vyzval, aby prijal osobné rozhodnutie. Najväčšia koaličná strana Smer-SD uviedla, že Danko je legitímnym predsedom Národnej rady Slovenskej republiky, ktorej zloženie vzišlo zo slobodných demokratických volieb.

Na tieto výzvy večer reagoval aj samotný Danko, pričom jeho hovorca cez deň tvrdil, že záležitosť okomentuje až potom, čo sa k nej vyjadrí špeciálna komisia na Univerzite Mateja Bela. Tá má čas do začiatku januára. Danko večer povedal, že jeho strana podporí otvorenie schôdze k jeho odvolávaniu a bude sa tak opäť uchádzať o dôveru koaličných partnerov, ktorá je naštrbená. Bez dôvery sa podľa neho pracovať nedá.

Viac k témam: Andrej Danko – rigorózna práca, Klára Debnár, Most-Híd, odvolávanie Danka
Zdroj: Webnoviny.sk – Most-Híd ešte nevie, či podporí otvorenie schôdze k odvolávaniu Andreja Danka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *