Home / šport / Tenis / Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty

Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty

VARŠAVA 14. novembra (WebNoviny.sk) – Poľská tenistka Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie súťažnej kariéry. Bývalá svetová dvojka informovala o dôvodoch tohto kroku prostredníctvom stanoviska. „Chcela by som sa s vami podeliť o jedno z najdôležitejších rozhodnutí v mojom živote. Po 13 rokoch v tenisovom kolotoči som sa rozhodla ukončiť moju kariéru,“ uvádza sa v stanovisku.

Nie je to ľahké rozhodnutie. Som vďačná za nespočetné množstvo spomienok vrátane dvadsiatich titulov na okruhu WTA, víťazstva na podujatí WTA Finals v Singapure, finálovej účasti vo Wimbledone a mnoho ďalších.“

Zdravotné problémy jej v uplynulých mesiacoch nedovoľovali naplno trénovať a plnohodnotne sa vrátiť na kurty. „Nanešťastie už nie som schopná trénovať a hrať na takej úrovni, ako predtým. Keď som zobrala do úvahy môj zdravotný stav a náročnosť života profesionálneho tenistu, musím pripustiť, že nie som schopná dostať sa na potrebnú úroveň.“

Dvadsaťdeväťročná Radwanská je prvou poľskou tenistkou vo finále dvojhry grandslamu. Rovnako ako prvá hráčka z Poľska triumfovala na koncoročnom turnaji WTA Finals. Šesťkrát za sebou ju fanúšikovia zvolili za najobľúbenejšiu tenistku. Informácie priniesol portál WTA.

Viac k témam: Agnieszka Radwanská, koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Agnieszka Radwanská oznámila ukončenie kariéry, zdravotný stav jej nedovolí vrátiť sa na kurty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *