Home / šport / Ostatné športy / Súboj o titul svetového šampióna v šachu priniesol po viac ako štyroch hodinách tretí pat

Súboj o titul svetového šampióna v šachu priniesol po viac ako štyroch hodinách tretí pat

LONDÝN 12. novembra (WebNoviny.sk) – Remízou teda patom skončilo aj tretie meranie síl šachistov Magnusa Carlsena a Fabiana Caruanu v boji o titul majstra sveta Medzinárodnej šachovej federácie (FIDE).

Taktický zápas, ktorý priniesol poriadne napätie, sa skončil po štyroch hodinách a pätnástich minútach nerozhodne. Na šachovnici tentoraz padlo 49 ťahov.

Caruana sa musel brániť

V pondelkovom stretnutí sa po dni voľna do útoku po 33 ťahoch pustil 27-ročný Nór a Caruana sa musel brániť. Hoci sa vyzývateľ úradujúceho majstra hrajúci s bielymi figúrkami ocitol v miernej časovej tiesni, dokázal si ustrážiť svoju pozíciu.

Obidvaja hráči si na svoje konto pripísali pol boda, čím nadviazali na priebeh predchádzajúcich súbojov v Londýne.

Carlsen v miernej výhode

Po troch zápasoch je v miernej výhode Carlsen, ktorého čaká ešte päť duelov s bielymi figúrkami. Jeho súper z USA bude v miernej nevýhode, keďže svoj prvý ťah bude vo väčšine súbojov realizovať ako druhý v poradí.

Londýnsky súboj pod hlavičkou FIDE sa hrá na 12 partií v termíne 9.- 28. novembra 2018 s celkovou dotáciou 1 milión eur. V prípade záverečného nerozhodnutého stavu 6:6 o víťazovi rozhodne tajbrejk v tzv. rapid šachu.

Zápas o šachový titul FIDE 2018

Magnus Carlsen (Nór.) – Fabiano Caruana (USA) 1,5:1,5 po III. partii (0,5:0,5; 0,5:0,5 a 0,5:0,5)

Viac k témam: Fabiano Caruana, Magnus Carlsen
Zdroj: Webnoviny.sk – Súboj o titul svetového šampióna v šachu priniesol po viac ako štyroch hodinách tretí pat © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *